Ga naar hoofdinhoud

Dit bedrijf moet AGV business Vanderlande boost geven voor nu en de toekomst


Vanderlande wil de ‘best in class’zijn, ook met AGV’s. Reden voor het Nederlands, Japanse bedrijf om nauw te gaan samenwerken met een specialist.

De geautomatiseerde material handling business groeit als kool. AGV’s blijven niet achter. Om de ontwikkeling in die bedrijfstak bij te kunnen benen en voorop te blijven lopen, gaat Vanderlande nauw samenwerken met Kollmorgen NDC Solutions. Kollmorgen wordt technologie- en servicepartner voor de toepassingen voor automatisch geleide voertuigen van Vanderlande. Krachtenbiundeling is geen nieuw fenomeen in material handling wereld. Begin 2022 deden Swisslog en Berkshire Grey het. Recent nog kondigde Körber en Attabotics hun samenwerking aan.

Toyota

Nu dus Vanderlande, dat werk maakt van autonoom transport en duurzaamheid, en Kollmorgen. Op basis van Toyota Material Handling-vorkheftrucks uitgerust met de Kollmorgen NDC Solutions-technologie, wil Vanderlande zijn portfolio van complete logistieke en magazijnoplossingen versterken en uitbreiden.

Expertise verbeteren

Daan Stikkel, General Manager AV Vanderlande, voegt toe: “Vanderlande streeft ernaar om het beste volledig geïntegreerde aanbod van autonome voertuigen (AV) te leveren als onderdeel van onze oplossingen voor onze warehousing-, pakket- en luchthavenklanten. Met deze samenwerking zijn we ervan overtuigd dat we door het combineren van onze expertise en oplossingen samen betere AV-oplossingen kunnen leveren en continu kunnen ontwikkelen.”

Tobias Byfeldt, Vice President, Kollmorgen AGV, zegt: “Vanderlande en Kollmorgen delen een zeer vergelijkbare mentaliteit. We hebben allebei een lange geschiedenis van geavanceerde, geïndustrialiseerde en bewezen automatiseringsoplossingen – met betrouwbaarheid, samenwerking en het niet-aflatende streven naar het succes van de eindgebruiker als onze gemeenschappelijke hoekstenen. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking voor een sterke groei zal zorgen voor Vanderlande en Kollmorgen – maar vooral voor onze eindgebruikers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven