Ga naar hoofdinhoud

Autostore lanceert instapmodel van befaamd opslagsysteem


Autostore lanceert een instapmodel van zijn gelijknamige opslagsysteem. De nieuwe oplossing genaamd PIO moet robotisering/automatisering meer bereikbar maken voor middel en kleine bedrijven.

Autostore is al jaren misschien wel het bekendste automatiseringsysteem in het warehouse. Active Ants zweert er al jaren bij voor zijn distributiecentra. De e-fulfilment specialist heeft recent zijn systeem in Roosendaal fors uitgebreid. Ook in het Belgische Willebroek, waar Active Ants een fulfilment center heeft, maken robots de dienst uit.

De Deense logistieke dienstverlener DSV automatiseert twintig DSV-distributiecentra wereldwijd met het Noorse systeem om maar wat te noemen.

PIO voor kleine bedrijven

Automatiseren en robotiseren zijn enkel bereikbaar voor de grote spelers met diepe zakken? PIO wil met die opvatting breken door een betalbaar en schalbare oplossing aan te bieden.

Autostore

Wie het systeem ziet, zal direct denken aan Autostore. Dat is niet vreemd want het Noorse bedrijf is honderd procent eigenaar van de techniek. Sterker nog: Pio is een plug-and-play versie van AutoStore’s baanbrekende en geprezen kubusopslagtechnologie. op maat gemaakt voor het MKB, aldus de onderneming.

Concurrentie system integrators

Wordt Pio een concurrent voor de partners van AutoStore als Lalesse, Dematic, Reesink, Swisslog en Element Logic, dat recent de mondiale rechten heeft verworven? Nee claimt PIO. PIO richt zich op een klantensegment dat momenteel niet door de partners van AutoStore wordt gedekt. Pio zal in feite fungeren als een “lead generator” voor de partners. Naarmate klanten groeien en hun warehousing business ingewikkelder wordt, zal het voor hen geleidelijk aan relevant worden om te investeren in uitbreiding van hun systeem door op de gebruikelijke manier via de partners te investeren in extra AutoStore modules, is het idee.

PIO staat voor put in put out en moet robotisering/automatisering. Wie in Nederland het systeem wil aanschaffen, moet nog even wachten. PIO wordt momenteel alleen uitgerold in Scandinavië en de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven