Zo zorgt Ceva Logistics voor een veilig magazijn • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Zo zorgt Ceva Logistics voor een veilig magazijn


Veiligheid in het magazijn wil iedereen, maar is geen sinecure. Het vergt duidelijke regels, discipline en vastberadenheid. Ceva Logistics legt in dit webinar uit hoe zij hier in slagen.

Ceva Logistics is een bedrijf met een reputatie als het neerkomt op veiligheid in het magazijn. In 2015 won het bedrijf met zijn magazijn in Roosendaal de verkiezing Prijs Veiligste Magazijn. Sindsdien heeft het bedrijf niet stilgezeten; het is flink gegroeid en heeft tal van overnames meegemaakt. Ook op het gebied van veiligheid heeft Ceva geen pas op de plaats gemaakt.

Matthijs Stek, contract manager bij Ceva Logistics: “Veiligheid is nooit af. Het vergt bovenal een goede basis, structuur. “Het resultaat is dat veiligheid onderdeel uitmaakt van het gehele proces binnen het bedrijf. “De regels gelden voor iedereen ongeacht zijn positie.”

Aanpak Ceva

Concreet: Er vinden wekelijks auditrondes plaats op het gebied van veiligheid en welzijn. Naast controle en monitoring vindt er direct terugkoppeling plaats naar de medewerkers.
Nieuwe medewerkers krijgen bij binnenkomst een mentor en een buddy toegewezen om ze de nodige formele en informele zaken bij te brengen. De veiligheid op de werkvloer is geïntegreerd in de werkprocessen.

Bekijk het webinar


Daarnaast houdt Ceva Logistics vele initiatieven en interne competities waar zoals de SCA award, 5S award, Safety award en Kaizen award.

Jan Hommes, directeur BMWT en jurylid Prijs Veiligste Magazijn: “Het gaat er om dat je de risico’s op incidenten zoveel mogelijk beperkt.” Stek: “Alles begint met structuur, een vaste standaard, maar die is nooit af. We hanteren overal dezelfde basis en delen best practises in alle sites.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven