Op deze drie punten is het WMS van Manhattan verbeterd • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Op deze drie punten is het WMS van Manhattan verbeterd


Manhattan Associates heeft drie verbeteringen aangekondigd voor zijn Warehouse Management Solution (WMS). Deze verbeteringen in de softwarerelease helpen retailers, distributeurs en logistieke bedrijven om ‘de kunst van optimaal fulfilment opnieuw uit te vinden’ door orderflexibiliteit te verbeteren, gebruik van assets te maximaliseren en mobiele workflows uit te breiden.

• In het kort
Met het oog op de wereld van ‘Connected Commerce’ heeft softwarebedrijf Manhattan Associates zijn WMS-oplossing onder de loep genomen. Grote merken die voorheen bij de distributie van hun producten afhankelijk waren van retailpartners, willen inhaken op deze trend door hun ‘direct-to-consumer (DTC)-activiteiten’ uit te breiden. Volgens Forbes zal het aantal fabrikanten dat rechtstreeks aan de consument verkoopt dit jaar naar verwachting met 71 procent toenemen. Traditionele warehouses zijn echter niet ontworpen om kleine DTC-bestellingen af te handelen. De nieuwe software-release van Manhattan biedt orderintelligentie en -optimalisatie, orkestratie tussen mens en machine en flexibiliteit en efficiëntie van personeel. “De behoefte aan verbeterde snelheid, efficiëntie, zichtbaarheid en verantwoordelijkheid klinkt door de gehele supply chain en beïnvloedt de werkzaamheden in het distributiecentrum”, aldus Eddie Capel, president en CEO van Manhattan Associates.

1) Intelligente fulfilmentoptimalisatie 

Van oudsher zijn warehouses ontworpen als opslag- en verzendfaciliteiten voor grote bulkhoeveelheden, waarbij wave-fulfilment de meest efficiënte manier is om deze orders te verwerken. Omdat traditionele distributiecentra niet volledig op het huidige volume van e-commerce verzending hebben geanticipeerd, zijn vaak secundaire faciliteiten of speciale zones in het hoofdmagazijn ingericht. Deze afzonderlijke locaties brengen aanzienlijke extra kosten met zich mee als gevolg van overbodig materieel, voorraad en arbeidskrachten.

   

• Gebruik van machine learning
Manhattan heeft daarom zijn ‘Order Streaming’ functionaliteiten verbeterd en één enkele, intelligente fulfilmentoptimalisatie-oplossing gemaakt die wave-, waveloze en doorstroomorders tegelijkertijd in één faciliteit kan verwerken. Order Streaming beheert dynamisch verschillende fulfilmentmethoden met kortere orderverwerkingstijden, grotere nauwkeurigheid en hogere serviceniveaus. Daarbij wordt gebruik gemaakt van machine learning om activiteiten tussen personeel en automatisering van machines te orkestreren.

2) Warehouse Execution System (WES) geïntegreerd in WMS

Recente ontwikkelingen op het gebied van robotica en automatisering zorgen voor veel efficiëntie in warehouse-operaties. Het is daarbij gebruikelijk dat meerdere merken en soorten automatiseringstechnologie binnen een enkele faciliteit worden gebruikt. Het coördineren van verschillende technologieën om samen te werken, inclusief de menselijke factor, vereist een steeds meer geavanceerde integratielaag die kan inspelen op de workload vanuit het totale Warehouse Management Systeem. Manhattan heeft als eerste een Warehouse Execution Systeem (WES) in een WMS geïntegreerd om de workflow over het hele spectrum van resources efficiënt te organiseren. WES is gebouwd om snel en naadloos elke automatisering te integreren en activiteiten over meerdere locaties te coördineren. Capel: “Het gebruik van robot- en automatiseringstechnologieën in het warehouse voegt duidelijk waarde toe, maar sluit de noodzaak van doordachte en efficiënte workflows niet uit. Door WES-mogelijkheden te integreren in ons WMS, maakt Manhattan gebruik van warehouseintelligentie om te orkestreren en de performance van elke resource te maximaliseren.”

3) Unified Distribution Control

In de nieuwste WMS-release levert Manhattan ook ‘Unified Distribution Control’, een responsieve en intuïtieve gebruikersinterface die gebruikmaakt van moderne touchscreen-technologieën en datavisualisatie-technieken. Daarmee helpen ze supervisors om alles te zien, te diagnosticeren en te repareren waar ze zich ook bevinden. Deze geavanceerde analyses geven managers een breed perspectief op de warehouseprestaties met bruikbare inzichten en de mogelijkheid om in realtime op trends of problemen te reageren. De interface bevat ook een bijbehorende versie die helpt bij het stroomlijnen van taakafhandeling en het verkorten van de trainingstijd voor magazijnmedewerkers. Dit biedt gebruikers een consistente en vertrouwde ervaring, op zowel vaste werkstations als mobiele apparaten voor alle belangrijke besturingssystemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven