Ga naar hoofdinhoud

UniCarriers breidt TERGO-productfamilie uit met de UHD 160

(Foto Unicarriers)

De ergonomische UniCarriers TERGO reachtruck-serie is uitgebreid; de TERGO UHD 160 met een draagvermogen van 1600 kg en een maximale hefhoogte van 10,8 m vult de productfamilie aan. Hiermee richt UniCarriers zich vooral op toepassingen in de logistiek en industrie, waar een hoge omslagsnelheid en hoge stapelhoogtes moeten worden gehaald. De talrijke veiligheidsfeatures van de UHD 160 zorgen hierbij voor maximale stabiliteit van zowel de truck als de mast.

De prestaties van de nieuwe TERGO UHD 160 komen vooral tot hun recht bij veeleisende taken en het werken in meerdere ploegen. In de standaarduitvoering haalt de reachtruck een maximumsnelheid van 12,5 km/u, optioneel kan hij versnellen tot 14,5 km/u. Op deze manier profiteert de gebruiker van een hoge pallet omslagsnelheid. Met een indrukwekkende hef- en daalsnelheid en het vermogen om pallets met een gewicht tot maar liefst 1000 kg op meer dan 10 m hoogte te stapelen, is de UHD 160 de ideale keuze.

(Foto Unicarriers)

Optimale stabiliteit voor maximale prestaties

Dankzij nieuwe stabiliteitsprogramma’s levert de truck betere prestaties. Dit gebeurt onder andere d.m.v. het S3 Soft Motion System. Rekening houdend met verschillende parameters, als de actuele hefhoogte, controleert deze technologie het reachen en neigen van de hefmast en de sideshift. Hierdoor wordt optimale stabiliteit gewaarborgd. S3 wordt aangevuld met het Mast Tilt Control System (MTC). Dit systeem stabiliseert de mast en reduceert trillingen met maar liefst 80 procent. De in- en uitslag van pallets kan uiterst veilig en aanzienlijk sneller plaats vinden. Bij het positioneren van pallets op het juiste opslagniveau wordt de gebruiker ondersteund door het verbeterde Level Assistance System (LAS). LAS analyseert de besturingscommando’s zodat de vorken automatisch en exact op het juiste niveau stoppen. Deze nieuwe features zijn niet alleen van toepassing op de UHD 160, maar ook op alle andere TERGO modellen.

Sterk in de ploegendienst

Bij het werken in meerdere ploegen mag het batterij wisselen niet onnodig lang duren. Met het semi-automatische Fast Track Powerplus Systeem, optioneel leverbaar op de TERGO UHD 160, kan de batterij binnen een minuut worden gewisseld. Hierbij wordt een geladen batterij automatisch in de truck geplaatst en wordt de lege batterij verplaatst en aangesloten op een beschikbaar laadstation. Kenmerkend voor de ergonomische TERGO – productfamilie en zo ook voor de UHD 160, is de zeer ergonomische en comfortabele manier van werken. Zeer effectief om de risico’s op RSI te verlagen en ziekteverzuim te voorkomen. De belangrijkste kenmerken zijn de lage opstap, de elektrisch verstelbare vloerplaat en de meervoudig verstelbare stoel met kantelende rugleuning. Om de truck te besturen wordt gebruik gemaakt van het geoptimaliseerde en ergonomisch vormgegeven ministuur die geïntegreerd is in de linker armleuning. De multifunctionele ErgoLogic joystick stuurt alle hydraulische functies aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven