Stalen buizenproducent schaft Lancer zijlader aan • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Stalen buizenproducent schaft Lancer zijlader aan


Van Megen Heftuck-service uit Deurne heeft een op maat geproduceerde Lancer zijlader afgeleverd bij Salzgitter Mannesmann Seamless Tubes in Helmond.

De Helmondse stalen buizenfabrikant Salzgitter Mannesmann Seamless Tubes, voorheen Robur, zal deze 17.000 kg wegende robuuste machine gebruiken bij de productie en opslag van stalen buizen. De zijlader is voorzien van een speciaal ontworpen hijsjuk waarmee men een bundel met lange buizen kan optillen en verplaatsen met een gewicht van maximaal 10.000 kg.

Veiligheidsaspecten

Om het zicht op hun medewerkers en de bundels buizen te verbeteren, is de zijlader voorzien van een verhoogde cabine. De chauffeur beschikt over een camera op het hijsjuk waarmee hij volledig zicht heeft op de last. Daarnaast beschikt de chauffeur over een monitor die is verbonden met een camera aan de voorzijde en een camera aan de achterzijde van de zijlader. Deze schakelt in bij het vooruit of achteruit rijden. Hiermee word het rondomzicht gegarandeerd. De zijlader is VeBIT gekeurd en voldoet hiermee aan verplichte veiligheidseisen, die zijn geregeld in het ARBO-besluit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven