REWE-Group bouwt giga dc met Witron • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

REWE-Group bouwt giga dc met Witron


De Duitse supermarktketen van de REWE-Group bouwt een ‘Nationaal Logistiek Centrum’ waarvan de kern de een nieuw 63.500 m2 groot centraal hoogbouw magazijn voor slowmovers is.

Het centraal magazijn zal vanuit Neu Isenburg in totaal 5.500 REWE-supermarkten in Duitsland met droge kruidenierswaren bevoorraden. Dagelijks zullen 1.400 filialen van een productassortiment van wel 24.000 verschillende artikelen worden voorzien. Het productieve gebruik van het systeem staat gepland voor oktober 2014. De opdracht voor de planning en realisering van alle opslag-, materiaalstroom-, IT en besturingssystemen kreeg hoofdaannemer Witron. Service en onderhoud wordt door een onsite team van deze systeemleverancier uitgevoerd.

Omvangrijk

Het logistieke centrum is berekend op de orderverzameling van 551.000 artikelen, 1.150 kwart- / halve pallets en 900 hele pallets op een piekdag. Bij de orderverzameling wordt rekening gehouden met de inrichting en als gevolg het aanvullen van artikelen van individuele winkels. De opslag en orderverzameling gebeurt in de toekomst met de oplossingen DPS (Dynamik Picking System), ETP (Ergonomic Tray Picking), DPP (Display Pallet Picking System) en CPS (Car Picking System). Het geïntegreerde systeem omvat een automatisch hoogbouwmagazijn met 67.300 pallet locaties, een AS/RS voor kleine artikelen met 201.900 bakken en 60 orderverzamelingswerkplekken, een traymagazijn met 95.200 locaties en 28 werkplekken op Ergonomic Picking Mobiles en daarnaast een magazijn voor automatische orderverzameling van kwart- en halve pallets met 820 plaatsen.

Orderverzamelen

Met behulp van hand bediende pickshuttles worden in het ETP-systeem cases, vanuit een pickfront van een automatisch traymagazijn, op pallets of rolcontainers verzameld. De optimale ergonomische eigenschappen van de shuttles zijn door de TÜV gecertificeerd. Voor iedere pick, wordt de cabine met de orderpikker computergestuurd naar de picklocatie gebracht. De orderverzamelaar wordt hierbij vanuit ergonomisch oogpunt in de ideale positie gebracht om de case vervolgens op de ladingdrager te schuiven. Een beamer verlicht duidelijk een vlak op de orderpallet of rolcontainer en geeft daarmee de orderverzamelaar aan waar het artikel geplaatst dient te worden. Deze plek is vooraf berekend op basis van een stapelalgoritme. Ook de andere subsystemen die in de toekomst in het distributiecentrum van REWE zullen worden toegepast, staat het ontlasten van de medewerkers van zware en niet ergonomische werkzaamheden op de voorgrond.

Replenishment

In het pick-by-light systeem genaamd DPS van Witron, vindt dynamisch replenishment van het pickfront plaats door magazijnkranen, wat de loopwegen van de medewerkers in vergelijking met een conventioneel systeem met tot wel 75% verkort. Het handmatig replenishen van cases en het tillen van zware opslag- en orderbakken in de pickgangen, zoals bij veel conventionele systemen, is niet meer nodig.Geoptimaliseerd door het CPS-systeem worden grote, volumineuze artikelen met behulp van pick-by-voice-technologie op pallets of rolcontainers verzameld. Een doorslaggevend voordeel van de oplossing is de eliminatie van manueel replenishment, magazijnkranen brengen order pallets naar het pickfront. Het passend samenstellen van kwart- en halve pallets voor een filiaal is volledig geautomatiseerde in het DPP-systeem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven