Prologis wil honderden warehouses in Europa kopen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Prologis wil honderden warehouses in Europa kopen


Prologis is op overnamejacht. De vastgoedgigant wil 1700 warehouses in 10 Europese landen overnemen van Blackstone.

Logistiek vastgoed zit in de lift, net als de huurprijzen. Prologis weet dat als geen ander. De logistiek vastgoedgigant heeft naar verluidt een niet-bindend bod uitgebracht om een ​​portefeuille van meer dan 1.700 magazijnen in het Blackstone’s Mileway-segment te verwerven. Het bod van 21 miljard euro zou volgens meerdere nieuwszenders de grootste particuliere vastgoeddeal ooit zijn. Dat meldt Freightwaves.

Vastgoed

Blackstone kondigde in februari aan om Mileway te herkapitaliseren, een last-mile logistieke vastgoedportefeuille in 10 Europese landen. De unit exploiteert meer dan 14,7 miljoen vierkante meter ruimte.

Logistiek vastgoed blijft wereldwijd schaars. Groeiende e-commerceplatforms en de noodzaak om incrementele voorraden aan te houden om aan de levertijden te voldoen, hebben de huurprijzen naar historische niveaus geduwd.

Morgan Stanley, de bank die het proces uitvoert, meldt dat er meer kapers op de kust zijn. Acht  partijen hebben “serieus naar Mileway gekeken”, maar Prologis was de enige die een vrijblijvend bod uitbracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven