Pas op: ook pakketjes kunnen coronavirus verspreiden • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Pas op: ook pakketjes kunnen coronavirus verspreiden


Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen en in het hele land worden de maatregelen aangescherpt. Het is daarom belangrijk om alert te blijven. Dat geldt ook voor de medewerkers in de logistiek. 

Het virus kan worden overgedragen wanneer kleine druppeltjes vrijkomen als een besmet persoon hoest of niest. Maar daar blijft het niet bij, want het coronavirus kan ook besmettelijk blijven op verschillende materialen, bijvoorbeeld op pakketjes. 

Het virus kan circa één dag overleven op karton. Worden pakketjes vanuit een distributiecentrum bij klanten thuis afgeleverd, dan is het dus een goed idee om de bestelling een paar dagen in quarantaine te houden, schrijft Technology Review, dat zich baseert op de nieuwste epidemiologische onderzoeken. 

Los van het in quarantaine houden van een bestelling, helpt het natuurlijk ook om handen vaker en beter te wassen en om ook je eigen gezicht zo min mogelijk aan te raken. 

Via Twitter heeft webwinkel Coolblue al gereageerd op de bevindingen van Technology Review: “Uiteraard doen wij voorzichtig en hebben wij onze manier van werken aangepast zodat wij, maar ook onze klanten zo min mogelijk risico lopen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven