Ga naar hoofdinhoud

Palletways investeert tien miljoen euro in nieuwe hub


Palletways investeert tien miljoen euro in de bouw van een nieuwe hub in het industriegebied Knüllwald-Remsfeld in Duitsland. De bouw houdt verband met de groei die het Europese distributienetwerk doormaakt. Op dit moment telt Palletways meer dan vijftig partners.

De reeds in aanbouw zijnde hub verdrievoudigt de capaciteit van de bestaande hub in Homberg. Op een oppervlakte van 50.000 vierkante meter verrijst een magazijn van 7.200 vierkante meter. Ook is er, met het oog op de groei, ruimte gereserveerd voor extra opslagcapaciteit van ongeveer dezelfde omvang. Het buitenterrein wordt geschikt gemaakt voor ongeveer negentig vrachtwagens.

Snelle groei

Palletways maakt een snelle groei door. Het netwerk verwerkt elke dag meer dan 33.000 pallets in Europa. Vermoedelijk stijgt het aantal grensoverschrijdende zendingen dit jaar met vijftig procent. Daarnaast is het netwerk dit jaar in verschillende landen uitgebreid, waaronder in Polen, de Baltische staten, Bulgarije en Roemenië.

Over Palletways

Het internationale Palletways-netwerk telt op dit moment meer dan vierhonderd depots en twaalf hubs, waarmee in achttien Europese landen inzamel- en distributiediensten worden aangeboden. Het volledig geïntegreerde distributienetwerk bestaat uit meer dan driehonderd onafhankelijke transportbedrijven die elkaars middelen delen om sneller en kosten-effectiever kleine palletzendingen te leveren. Palletways Benelux bedient Nederland, België, Luxemburg en het Ruhrgebied in Duitsland en heeft een hub in Nijmegen. De nieuwe hub in Duitsland wordt naar verwachting medio 2016 opgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven