Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe orderpicktruck van UniCarriers blinkt uit in ergonomie


Het orderpicken met een truck kan een tijdrovend proces zijn. Je verplaatst je met de truck naar verschillende palletplaatsen, moet af- en weer opstappen, je moet de truck stilleggen en opnieuw starten. Om het tijdverlies te verminderen komt UniCarriers nu met een nieuwe orderverzameltruck.

Dit is een lage orderpicker waarvan er vier modellen zijn. Ze hebben een capaciteit van 1200 tot 2500 kilogram. Sommige trucks beschikken over een Ergolift en/of een heffend bestuurdersplatform. Een Ergolift is een lift waarmee goederen op dusdanige hoogte kunnen worden geplaatst dat de magazijnmedewerker er makkelijker en dus ergonomischer mee kan werken.

Het stuurwiel heeft diverse ‘gripmogelijkheden’ en daardoor kan de bediener zijn lichaam met meer vertrouwen naar de rijrichting draaien.

Makkelijk opstappen

Wat de nieuwe truck ook ergonomisch maakt, is het makkelijk toegangbare bestuurdersplatform. Dit platform heeft schuine zijkanten en de instaphoogte van 123 millimeter ligt onder het gemiddelde. Voor een magazijnmedewerker die iedere dag 300 keer moet op- en afstappen, kan een verschil van een paar millimeter een groot voordeel opleveren, zo betoogt heftruckleverancier UniCarriers.  

Het platform beschikt hiernaast over een dempingssysteem en een antislipvloer. Verder zijn de trucks uitgerust met een rugsteun die kan worden uitgeklapt als een zitje. Het stuurwiel heeft diverse ‘gripmogelijkheden’ en daardoor kan de bediener zijn lichaam met meer vertrouwen naar de rijrichting draaien. Dat voorkomt extra belasting van de nek.

UniCarriers verwacht overigens in de herfst andere modellen te presenteren.

Bekijk hier een video van de nieuwe orderverzameltrucks van UniCarriers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven