Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe magazijninrichting voor Van der Peijl


BMG vastgoed richt voor Van der Peijl Groep in Middelburg een nieuw geautomatiseerd centraal distributiecentrum in.

Costo tekent in samenwerking met Constructor Dexion, Crown Intern Transport en Xtend Business Software voor het volledige ontwerp, ontwikkeling en implementatie. Van der Peijl Groep is een technische groothandel en levert producten voor luchttechniek,aandrijftechniek en autotechniek. De Groep heeft elf vestigingen in Zuid-Holland en Zeeland en levert direct uit voorraad. De automatiseringsslag in dit nieuwe magazijn in Middelburg zal zorgen voor efficiency. Het miljoenenproject zal naar verwachting in de zomermaanden worden opgeleverd.

Pickzones

Het nieuwe legbordmagazijn bestaat uit twee vloerconstructies gedragen door drie niveaus stellingen met 1.025 meter aan conveyorsystemen. De drie etages bestaan uit pickzones en worden door middel van stijg- en daalbanden alsmede spiraalconveyors aan elkaar verbonden. Het totale magazijn zal worden gekoppeld aan een nieuw WMS systeem Arrow (Cloud), geleverd door Xtend Business Software.

Itempicking

Bijzonder aan dit project is dat orderpickers per stuk kunnen picken. Dat was tot voor kort nog niet mogelijk. Orders gingen per doos. Met een nieuw voicepicksysteem en barcodescanning kan Van der Peijl straks ook per stuk leveren. Zodra de orderpicker één of meerdere opdrachten krijgt waarbij hij losse stuks moet pakken, wordt hij eerst naar de printer gestuurd waar de labels automatisch worden afgedrukt voor hem. Deze plakt hij alvast op de lege zakjes en gaat vervolgens het magazijn in. Bij het picken van de losse stuks scant de picker de barcode op het zakje als extra verificatie. Na het picken wordt de bak op de conveyorbaan geplaatst, richting het controle- en inpakstations.

Adreslabels

De controlestations (PC’s) scannen de verzenddozen en pakken deze eventueel in. Adreslabels worden aangeleverd, en dus niet gegenereerd, door het WMS van Arrow. Afwijkingen worden door de voorraadbeheerder apart gezet en later gecontroleerd. Na de controle worden de bakken via de sorter uitgestoten op een van de chutes, waarna de expeditie de order overneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven