Ga naar hoofdinhoud

Mega-dc is grootste investering in Nederland van UPS


Het Amerikaanse koeriersbedrijf UPS heeft een nieuw sorteer- en bezorgcentrum geopend in Eindhoven. Het complex is vijf voetbalvelden groot en kan 29.000 pakketten per uur volautomatisch verwerken. Kosten: 130 miljoen euro.

Het wordt in het dc mogelijk om op te schalen naar de verwerking van 40.000 pakketten per uur, zo laat UPS in een persbericht weten: “De nieuwe vestiging bevordert internationale handel en verbetert de pakketbezorging voor kleine en grote bedrijven.”

‘Superhub’

“Superhubs zoals deze zijn game changers en zijn een stimulans voor onze Europese grensoverschrijdende connectiviteit, met name in de hightech regio waar Eindhoven zich in bevindt. Dit is het snelst groeiende deel van het land waar alles draait om snelheid en betrouwbaarheid”, reageert UPS-directeur Nando Cesarone.

“Er is een groeiend aantal ondernemers in dit deel van Nederland dat over de grens actief is. Geautomatiseerde superhubs, zoals hier in Eindhoven, geven de snelle toegang tot Europa en de wereld die zij nodig hebben”, weet wethouder Stijn Steenbakkers.

UPS

UPS is toonaangevend op het gebied van logistiek en biedt een breed scala aan oplossingen, waaronder het transport van pakketten en vracht, het faciliteren van internationale handel en het inzetten van technologie om de zakelijke wereld efficiënter te beheren. Het hoofdkantoor van UPS is gevestigd in Atlanta in de Verenigde Staten en het bedrijf is actief in meer dan 220 landen en gebieden wereldwijd.

UPS is in Nederland sinds 1985 actief en heeft zestien vestigingen in het land. In de omgeving van Eindhoven, in Venlo en Roermond, heeft het bedrijf 66.000 vierkante meter aan speciale gezondheidszorgvestigingen waar het bedrijf klanten diensten biedt zoals temperatuurbeheersing en een formeel kwaliteitsbeheersysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven