Medicura breidt uit naar Noord-Nederland: nieuw distributiepunt • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Medicura breidt uit naar Noord-Nederland: nieuw distributiepunt


Hulpmiddelenorganisatie Medicura heeft een nieuw distributiepunt geopend in Drachten. Hiernaast is de organisatie bezig om zijn netwerk verder uit te breiden.

Medicura heeft zich ten doel gesteld om zijn visie uit te breiden naar Noord-Nederland. De organisatie, gericht op gezondheid, duurzaamheid en innovatie, wil nu ook een fijn thuis bieden in het noorden. 

“Het zou heel waardevol zijn om een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren aan een gebied als Noord-Nederland, waar de vergrijzing en krimp forse uitdagingen zijn, net als in het zuiden”, aldus Dick van Aggel, directeur van Medicura. 

Medische hulpmiddelen

Medicura is een service organisatie voor het uitlenen, verhuren en/of verkopen van medische hulpmiddelen. Het bedrijf uit Nederweert (Limburg) verleent haar service aan zowel particulieren als zorginstellingen. Met haar service streeft de organisatie ernaar dat iedereen zo lang mogelijk van een fijn thuis kan genieten.

Van Aggel: “In het noorden hopen we van waarde te kunnen zijn voor de klant. We redeneren graag vanuit positieve gezondheid: wat iemand nog wel kan. Vanuit deze visie zien we kansen om de service te verbeteren met oog op de mens, en niet op financieel gewin. Ook denken we met onze identiteit en waarden goed aan te kunnen sluiten bij de nuchtere noordelijke mentaliteit.”

Ruimte voor ontwikkeling

“In het noorden zien we kansen om onszelf te ontwikkelen als lokale partij op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en innovatie”, zegt Karel Jonker, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Medicura in Noord-Nederland. 

Hergebruiken kunststof

“Veel bedrijven kennen de uitdaging van een duurzame bedrijfsvoering,  Medicura maakt hier concreet werk van. Bijvoorbeeld door het opzetten van een emissievrij wagenpark, maar ook door kunststof te hergebruiken. Hier worden dan bijvoorbeeld bedverhogers van gemaakt.”

Op dit moment is het bedrijf actief in gesprek om duurzame partners te vinden. “We staan er voor open om met bedrijven met een soortgelijke visie op te trekken. Hiermee leveren we tevens een positieve bijdrage aan de duurzame doelstellingen van onze zorgklanten, bijvoorbeeld die van thuiszorgorganisaties.” Noorderling Karel Jonker kijkt er naar uit om met nog meer partijen in gesprek te gaan. “Op deze manier hopen we Noord-Nederland nóg beter te kunnen voorzien in de vraag naar hulpmiddelen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven