Ga naar hoofdinhoud

Mainfreight neemt natuurinclusief distributiecentrum in Utrecht in gebruik


De mondiale logistieke dienstverlener Mainfreight heeft het natuurinclusieve distributiecentrum Hydra Utrecht onlangs in gebruik genomen op het industrieterrein Lage Weide in Utrecht. Het 20.000 m2 grote warehouse valt op door natuurlijke elementen. Zo is hier het grootste permanente insectenhotel van Europa gevestigd.

Het distributiecentrum met 20.000 m2 warehouse, een mezzazine van 1500 m2 en 1350 m2 kantoorruimte is ontworpen door Heembouw Architecten, dat eerder al bewees dat natuur en dc samen kan gaan. De bouwtak van Heembouw heeft het DC gerealiseerd in opdracht van ontwikkelaar Stellar Development CV. Veel van haar projecten kenmerken zich door een sterke focus op architectuur, natuur, technologie en functionaliteit. Die elementen zie je ook sterk terug in Hydra Utrecht.

Insectenhotel

Het meest in het oog springende natuurtechnische element is de sprinklertank die op het terrein in het zicht is geplaatst en ingericht is als een reusachtig insectenhotel. Verder is het gebouw ingepast in een grasland met inheemse bloemen en is een deel van de gevel bekleed met verticale beplante lamellen. Het hemelwater wordt geheel op het eigen terrein opgevangen, waardoor bij zware regenval de naburige woonwijk geen ‘natte voeten’ krijgt.

Mainfreight biedt verschillende logistieke diensten, waaronder de coördinatie van zee- en luchtvracht, warehousing, groupage en transport en Value Added Logistics. De logistiek dienstverlener heeft ruim 300 vestigingen in 26 landen in Europa, Azië, Australië, VS en Nieuw-Zeeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven