Machinespecialist Marel bouwt mondiaal distributiecentrum in Eindhoven • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Machinespecialist Marel bouwt mondiaal distributiecentrum in Eindhoven


Marel, producent en leverancier van food processing machines bouwt een distributiecentrum dat de mondiale, logistieke spil wordt van het bedrijf.

Marel wil zijn positie als vertrouwde onderhoudspartner voor klanten versterken. Daarom bouwt de machinespecialist voor food processing een nieuw distributiecentrum in Eindhoven, dichtbij waar Prodrive een robot dc bouwt.

Automatisering en duurzaamheid

Het warehouse wordt een groen, duurzaam gebouw met zonnepanelen. Het zal sterk geautomatiseerd en gedigitaliseerd zijn en is ontworpen om de ergonomische omstandigheden voor werknemers te verbeteren en een veilige werkomgeving te garanderen.

Locatiekeuze distributiecentrum

Het wereldwijde distributiecentrum, gevestigd in Park Forum in Eindhoven, zal dicht bij enkele van de grote logistieke dienstverleners liggen, zoals FedEx en DHL. Het distributiecentrum wordt in 2024 operationeel en verkort de doorlooptijden naar klanten, verbetert de schaal en de operationele efficiëntie. Het distributiecentrum zal voornamelijk de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika bedienen, maar ook onze klanten en voorraadlocaties in andere regio’s. Een daarvan is het onlangs geopende Buford-distributiecentrum voor reserveonderdelen in de VS.

Ulrika Lindberg, EVP van Global Markets and Service bij Marel: “Dit state-of-the-art wereldwijde distributiecentrum stelt ons in staat om onze klanten te bedienen met het volledige assortiment Marel-reserveonderdelen en tegelijkertijd de doorlooptijden aanzienlijk te verkorten – iets waar onze klanten om hebben gevraagd.”

Het Nederlandse bouwbedrijf van Grunsven wordt de hoofdaannemer van het wereldwijde distributiecentrum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven