Prodrive bouwt robot dc in Eindhoven • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Prodrive bouwt robot dc in Eindhoven


Prodrive bouwt een nieuw, ultramodern logistiek centrum. Het Nederlandse technologiebedrijf heeft Jungheinrich aangesteld als integrator.

Het nieuwe gebouw, ingericht door Jungheinrich dat recent robotbedrijf Arculus overnam, wordt ruim 20.000 vierkante meter magazijnruimte wordt gebouwd nabij Eindhoven.

Autonome robots

In het hart van het magazijn komt een holistische logistieke oplossing met een vloot van 14 autonome mobiele robots (AMR) en 8 EKX 516ka geautomatiseerde smallegangentrucks. Alle voertuigen zijn via de Jungheinrich Logistics Interface verbonden met de Jungheinrich WCS, die de transportbewegingen binnen het geautomatiseerde systeem aanstuurt.

Goods to person

Door AMR’s in de pre-zone te combineren als verbindingselement met orderpicking en AGV’s in het stellingengebied, tilt Jungheinrich de materiaalstroom bij Prodrive naar een nieuw niveau van automatisering. De robots zullen de pallets aan- en afvoeren uit de twee geautomatiseerde magazijnen en ze volgens het goods to person principe transporteren naar pickstations, waar de producten handmatig worden gepickt.

Arculus robots

“Met het project bij Prodrive onderstrepen we onze expertise op het gebied van automatiseringsoplossingen. We zijn bijzonder verheugd dat we kunnen vertrouwen op het Arculee S-model van ons nieuwe Jungheinrich-familielid Arculus voor mobiele robots”, zegt Dr. Markus Heinecker, Vice-President President Automated Systems AGV bij Jungheinrich.

Sneller, efficiënter en foutloos picken

Mark Menting, Global Process Owner Logistics bij Prodrive Technologies: “Vandaag de dag is flexibiliteit in de supply chain een beslissend criterium voor economisch succes. Voor ons betekent dit: we moeten goederen sneller, efficiënter en foutloos picken. Het automatiseringsconcept van Jungheinrich met zijn mix van innovatieve robotica en klassieke AGV’s voldoet aan al deze Het maakt het ook mogelijk om op een later tijdstip verder te optimaliseren.”

Het dc van Prodrive Technologies, dat elektronica, software en mechanica ontwerpt en produceert, zal in het najaar van 2022 volledig operationeel zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven