LRE Weegtechniek installeert ergonomische weegoplossing bij TKH • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

LRE Weegtechniek installeert ergonomische weegoplossing bij TKH


Het nauwkeurig, veilig en snel wegen van goederen is bij logistieke bedrijven van essentieel belang. Een kleine wijziging in het weegproces kan vaak grote gevolgen hebben op snelheid, tijd van verpakken of gebruiksvriendelijkheid. Bent u ook geïnteresseerd in een ergonomische weegopstelling of wilt u nieuwe inzage door een onlangs geïnstalleerd project bij één van de grootste logistieke bedrijven van Nederland? Lees dan zeker verder!

Effectiviteit met oog voor het personeel

Het wegen van goederen is een belangrijk onderdeel in het bedrijfsproces bij TKH Logistics. Onlangs is de installatie voltooid van vijfentwintig weegplekken, verspreid over twee lijnen in het warehouse van het toonaangevende bedrijf uit Haaksbergen.

Gedurende het logistieke proces worden de weegschalen van LRE Weegtechniek ingezet als controlemiddel voor het afwegen van pakketten met een grote verscheidenheid aan technologische producten voor diverse afnemers.

In samenspraak met de klant is een ergonomische pakketweegschaal samengesteld met oog op gebruiksvriendelijkheid voor de medewerker. De indicator en het plateau van LRE Weegtechniek zijn geplaatst op een innovatief lift systeem, welke al in gebruik is bij TKH Logistics. Om het tillen van pakketten van soms twintig tot dertig
kilogram te beperken, maakt het bedrijf gebruik van een lift systeem. Door het gebruik van het systeem hoeven de medewerkers pakketten niet handmatig te tillen.

Het pakket wordt laag bij de vloer op het plateau geplaatst. Binnenin de constructie zijn het weegplateau met de loadcellen van LRE geplaatst, zodat het pakket ook direct gewogen kan worden. Het wegen van de inhoud start bij het afvullen van het pakket. Het weegproces gaat continue door, totdat het plateau omhoog is geplaatst richting de centrale afvoerband. Wanneer deze gelijk is met de afvoerband en het plateau stabiel is, vindt een laatste controle plaatst op basis van toegestane marges in gewicht. Het minimum- en maximum gewicht per pakket zijn hierbij specifiek instelbaar per product. Door de nieuwe indicator van LRE kan deze controle snel plaatsvinden door het wijzigen van de achtergrondkleur van de indicator in drie verschillende kleuren: groen, rood of geel. Kleurt het display groen? Dan is de inhoud van het pakket juist en schuift de medewerker met slechts één beweging het pakket op de centrale afvoerband.

Altijd de juiste inhoud door een kleurindicatie

Het doel van de nieuwe pakketweegschalen voor logistiek gebruik is om ervoor te zorgen dat de pakketten niet te zwaar worden. Grote afnemers van de producten geven exact aan wat het maximale gewicht per pakket mag zijn. Om dit gewicht snel te controleren wordt op het display van de weegschaal een kleurindicatie gegeven in de kleuren: geel = te licht, rood = te zwaar en groen bij een juist gewicht. Op deze wijze heeft de medewerker direct een indicatie of het pakket binnen de vastgestelde bandbreedtes en eisen van de afnemer valt.

De grote voordelen in het kort

  • Door een visuele kleurindicatie direct inzage of het pakket aan de eisen van een afnemer voldoet.
  • Een gebruiksvriendelijke opstelling, waarbij het tillen van pakketten wordt beperkt
  • Geheugen voor honderd producten met vooraf ingestelde bandbreedtes.
  • Gebruikersvriendelijk wegen, waarbij de kans op een onjuiste gewicht nihil is.

Ook geïnteresseerd in een ergonomische weegopstelling met oog voor product en medewerker? Bel +31 (0) 252 532 436 voor gratis advies of een demo bij u op locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven