Librije’s Winkel stapt op de fiets voor 'schone' bezorging • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Librije’s Winkel stapt op de fiets voor ‘schone’ bezorging


Artikelen uit de webshop van Librije’s Winkel worden per oktober bezorgd op de fiets. Librije’s Winkel kiest hiervoor voor de groene bezorging via Fietskoeriers.nl. Duurzaam, snel en het past bij de duurzame doelen van Librije’s Winkel.

De Librije kreeg regelmatig de vraag van gasten of zij geen wijn, kruiden, jam of dressing, zoals geserveerd worden in sterrenrestaurant De Librije, konden kopen. Dit leidde tot de opening van Librije’s Winkel in 2005 en enige tijd later de webwinkel.

Naast Librije’s Winkel in Zwolle en deze webwinkel zijn verscheidene producten op diverse verkooppunten door heel Nederland verkrijgbaar. Om alle producten snel en op een duurzame manier bij de gast te bezorgen, heeft de winkel gekozen voor bezorging op de fiets. Producten op werkdagen voor 16.00 uur besteld, worden de volgende werkdag tussen 18.00 en 22.00 uur bezorgd via het platform Fietskoeriers.nl.

Samenwerking

“Een fitte fietskoerier die ons pakket bezorgt draagt bij aan de totale merkbeleving van de gast”, aldus Matthias Nieuwland van Librije’s Winkel. “Door deze samenwerking kunnen we zorgen voor snelle en duurzame levering via het Fietskoeriers.nl-netwerk, iets wat wij erg belangrijk vinden.”

Ook Nick Vreeswijk, operationeel directeur van Cycloon, is erg te spreken over de samenwerking: “Het is supergaaf dat de webwinkel van dit mooie restaurant kiest voor onze snelle en fitte fietskoeriers! Ik ben er trots op dat wij de pakketten voor Librije’s Winkel landelijk mogen gaan leveren.”

Nick Vreeswijk werd in maart verkozen tot Jong Logistiek Talent. Lees hier ons interview met Nick terug.

Werkwijze

Een fietskoerier haalt het pakket op bij Librije’s Winkel en brengt het naar de ‘hub’, een fietskoeriersvestiging aan de rand van de stad. Daar wordt het gesorteerd en vervolgens bezorgt een fietskoerier het de volgende werkdag bij de gast. Moet het pakket naar een andere stad, dan gaat het van de hub met een groengasauto naar het sorteercentrum in Amersfoort. Eenmaal gesorteerd gaat het naar de hub in de stad van bezorging. Het laatste stukje is weer voor de fietskoerier die het bij de gast bezorgt.

Binnen het Fietskoeriers.nl-platform werken lokale fietskoeriersbedrijven in verschillende steden samen waardoor er landelijke dekking is. De pakketten worden in meer dan 30 steden op de fiets bezorgd en daarbuiten worden ze meegegeven aan een duurzame autokoerierspartner. Hun bestelbusjes zitten dan voller en de uitstoot wordt hiermee beperkt.

Hoe werkt Fietskoeriers.nl? Je ziet het in deze video.

Over Fietskoeriers.nl
Fietskoeriers.nl is een platform van Cycloon, dé bezorgexpert van Nederland. Het is Cycloons missie om de bezorgmarkt in beweging te brengen, zodat deze groener en socialer wordt. Vanuit die missie nam Cycloon in 2016 het initiatief tot Fietskoeriers.nl en zocht de samenwerking op met inmiddels 19 professionele fietskoeriersbedrijven in ruim 30 steden. Zo werd de landelijk dekkende pakketdienst met zo’n 600 fietskoeriers een feit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven