‘Logistiek Talent’ Nick: ‘We fietsen de wereld schoner’ • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

‘Logistiek Talent’ Nick: ‘We fietsen de wereld schoner’

Credits: Hans de Vries van Get In The Picture

“Het voelt nog wat onwerkelijk, maar ik ben ongelooflijk trots op deze prijs.” Nick Vreeswijk viel donderdagavond in de prijzen in De Jaarbeurs in Utrecht. De operationeel directeur van Fietskoeriers.nl werd verkozen tot Jong Logistiek Talent.

Vreeswijk (30) studeerde voor gymleraar in Zwolle en werkte als fietskoerier bij Cycloon Post & Fietskoeriers. Inmiddels mag hij zich operationeel directeur noemen. In die functie geeft Vreeswijk leiding aan zeshonderd postbezorgers en tweehonderd fietskoeriers. Vreeswijk ziet het als een voordeel dat hij zelf ook koerier is geweest.

“Doordat ik zelf weet hoe het is om op de fiets te zitten, ken ik alle ins en outs. Dat heeft me geholpen om het bedrijf te laten groeien”, aldus Vreeswijk. “Het belangrijkste was dat ik de juiste mensen op de juiste plek zette en continu keek of ze wel genoeg uitdagingen hadden. Op die manier zijn er veel mensen in ons snelgroeiende netwerk boven zichzelf uitgestegen. Ik ben supertrots dat ik mee heb mogen helpen om dit bedrijf neer te zetten. Samen fietsen we de wereld schoner.”

Nick, gefeliciteerd! Een sportvraag: had je het verwacht?

“Ik had erop gehoopt, maar je bent toch verrast door de uitslag. Het is heel gaaf dat ik heb gewonnen.”

Kun je je vinden in de kritiek van de jury?

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het feestgedruis niet heb meegekregen wat er allemaal is gezegd. Maar wat ik wel mooi vond, is dat de jury benadrukte dat wij het sociale met het duurzame combineren en dat is precies waar wij als bedrijf voor staan. We willen laten zien dat het op een andere manier kan: (duurzaam) fietsen en werken met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Meer dan tachtig procent van onze medewerkers heeft die afstand. We betrekken hen er bij het sorteren al bij, zodat we ook hen een baan kunnen bieden.”

Is het een bewuste keuze geweest om te werken met mensen die verder weg staan van de arbeidsmarkt?

“Het is toevallig zo gelopen. In 2012 werd ons (Cycloon, red.) door de gemeente Zwolle gevraagd om de posttak eens onder de loep te nemen voor mensen die vallen binnen de Sociale Werkvoorziening. We hebben goede gesprekken gevoerd en daarop zijn we de plannen aan ons eigen label gaan hangen. Het werken met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt bleek zo’n succesformule dat we het verder hebben uitgerold.”

Wat geeft je hierin de meeste voldoening?

“Je geeft ze een echte baan, verantwoordelijkheid en echte doelstellingen die ze kunnen halen. Daardoor krijgen ze ook meer eigenwaarde. Als je als werknemer verantwoordelijkheid krijgt, zorgt dat er ook voor dat je boven jezelf uit kan stijgen. Soms bereik je dan meer dan je dacht te kunnen bereiken. En hoe meer klanten er binnenkomen en geld we verdienen, hoe meer volume er is en hoe meer medewerkers bij ons aan de slag kunnen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven