Levi Strauss & Co: krijgt modemerk het groenste dc van Duitsland? • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Levi Strauss & Co: krijgt modemerk het groenste dc van Duitsland?


Levi Strauss & Co krijgt een nieuw distributiecentrum. Binnenkort wordt begonnen met de bouw van het warehouse in Dorsten in deelstaat Noordrijn-Westfalen. 

Volgens de Nederlandse projectontwikkelaar Delta Development Group gaat het om ‘het groenste distributiecentrum van Duitsland’. 

In het warehouse van circa 70.000 vierkante meter wil het Amerikaanse modemerk Levi Strauss vanaf 2023 zijn Europese distributie-activiteiten vestigen voor een huurperiode van twintig jaar. 

De site kenmerkt zich door de innovatieve Cradle-to-Cradle (kortweg: C2C) aanpak: een circulaire ‘Design for Disassembly’ constructie die gebaseerd is op de principes van hergebruik, behoud van natuurlijke hulpbronnen en afvalvermindering. Doel is om daarmee de ecologische voetafdruk van het pand zo klein mogelijk te houden. 

Tijdens de bouw wordt een geautomatiseerd material handling-systeem geïnstalleerd waarmee orderpicking en logistiek grotendeels worden geautomatiseerd. Door deze huurdersinstallaties al tijdens de bouw te integreren in het circulaire pand wordt optimaal gebruik gemaakt van de gelegenheid om innovatie en duurzaamheid van de logistieke operatie naar een nieuw niveau te brengen. 

Architectuur met groene draad

Helemaal in lijn met de C2C-aanpak wordt gebruik gemaakt van Cradle to Cradle gecertificeerde materialen die worden vastgelegd in een materiaaldatabase. Hierin zijn de materialen en hun samenstelling vastgelegd waardoor een gemakkelijke scheiding naar materiaalsoort aan het einde van de levensduur mogelijk is en de restwaarde wordt verhoogd. 

Ter optimalisering van de luchtkwaliteit en om een prettig en productief werkklimaat te creëren worden alleen gezonde materialen gebruikt. Gebaseerd op ‘Human Centered Design’ is het DC ontworpen voor optimale sociale interactie en inspiratie en is het uitgerust met tal van gemeenschappelijke en groene zones. 

De bedrijfslocatie is letterlijk en figuurlijk groen: naast het groen buiten heeft het pand zonnepanelen en een daktuin die wordt gebruikt om de biodiversiteit in stand te houden en tevens dient als verzamelpunt voor de interne waterkringloop van het gebouw. Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen kan het pand voor een groot deel in haar eigen energiebehoefte voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven