Kijkje achter de schermen Jysk distributiecentrum Lelystad (video) • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Kijkje achter de schermen Jysk distributiecentrum Lelystad (video)


Jysk neemt deze maand het tijdelijke distributiecentrum in Lelystad officieel in gebruik. Na maanden van voorbereiding gaat het warehouse officieel operationeel. “Hier hebben we ons als team maanden op voorbereid.”

Begin juni 2022 werd de eerste paal symbolisch de grond in geslagen. In korte tijd verrees een distributiecentrum van 60.000 vierkante meter bij de Flevokust Haven in Lelystad. November 2022 rolden de eerste containers het warehouse binnen. Stoyan Lolev, operations manager Lelystad: “We lossen de containers en slaan de goederen hier op. Als er een bestelling uit de winkel komt, verzamelen we de goederen en sturen we die door naar de juiste winkels.”

Bouw eigen warehouse

Jysk huurt het distributiecentrum van de Europese projectontwikkelaar MG Real Estate. Op het naastgelegen terrein bouwt JYSK een eigen distributiecentrum. Vanwege de enorme groei die JYSK doormaakt, is besloten een gedeelte van de logistiek eerder op te starten in een tijdelijk distributiecentrum.

Inmiddels werken er zo’n zestig mensen voor JYSK. De afgelopen weken lag de focus op de inbound: het uitladen van de containers die via de haven in Lelystad arriveerden. “De teller staat op 525 geleegde containers. Samen zijn die goed voor zo’n 40.000 vierkante meter aan voorraad”, rekent Stoyan voor.

Outbound

Vorige week is het team begonnen met het picken van de eerste bestellingen – de outbound. De eerste vrachtwagens zijn al vanuit Lelystad vertrokken. Het zijn vooral tuinartikelen die richting de winkels in Nederland en België gaan.

“Ik heb de beginstart gezien, hoe ze het aan het bouwen te zijn. Het is heel leuk te zien hoe het nu wordt afgemaakt”, zegt Jermain Maatsen. Hij werkt nu sinds een paar maanden als logistiek medewerker in Lelystad. “Wat ook leuk is, is dat het heel multicultureel is. We praten Engels en Nederlands.”

Nog een warehouse nog meer mensen

Sanne Böttcher is als HR Business Partner nauw betrokken bij de opening van het forwarded DC, zoals het distributiecentrum genoemd wordt. “We hebben de afgelopen maanden veel nieuwe collega’s verwelkomd en ik ben supertrots op het team wat er nu staat en wat we bereikt hebben.”

Stilzitten is er niet bij, want het de komende jaren zijn nog veel meer medewerkers nodig. Even verderop bouwt Jysk namelijk een nog veel groter en moderner distributiecentrum, waar naar schatting 250 tot 350 mensen komen te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven