200 miljoen euro: Denen openen nieuw distributiecentrum in Lelystad • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

200 miljoen euro: Denen openen nieuw distributiecentrum in Lelystad


De Deense winkelketen JYSK vestigt zich in Nederland. Het bedrijf begint begin 2022 met de bouw van een distributiecentrum in Lelystad en hoopt het pand in de loop van 2024 in gebruik te kunnen nemen. 

JYSK is een internationale winkelketen in interieurproducten en heeft vestigingen in meer dan 50 landen. Het distributiecentrum in Lelystad wordt het tiende distributiecentrum van JYSK wereldwijd. 

Naar verwachting zal JYSK jaarlijks zo’n 8.000 containers via de haven van Lelystad gaan verschepen. Vanuit het warehouse zal vooral de noordwestelijke Europese markt worden bediend en, natuurlijk, Nederland.

“Lelystad is de optimale locatie voor ons nieuwe dc”, zegt Allan Kjærgaard, executive vice president logistics van JYSK. “De combinatie van een perfect gelegen kavel met de goede afmetingen, directe nabijheid van de haven en geweldige infrastructuur, is precies waar we naar zochten. Daarnaast hebben we er veel vertrouwen in dat we gekwalificeerde werknemers kunnen vinden in de regio en kijken er naar uit om samen met de gemeente Lelystad de kavel verder te ontwikkelen. We geloven dat zowel JYSK als de regio veel voordeel van deze samenwerking zullen hebben.”

Het nieuwe dc levert ongeveer 400 nieuwe banen op en volgens Insightdiy gaat het om een investering van 200 miljoen euro. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven