Kennismaken met: de nieuwe directeur van SAVOYE • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Kennismaken met: de nieuwe directeur van SAVOYE


Na meer dan 25 jaar zijn sporen in de (intra)logistiek te hebben verdiend, trad Peter de Henau op 1 februari jongstleden in dienst bij SAVOYE als Managing Director Benelux.

De Henau zal de organisatie versterken en uitbouwen volgens de nieuwe strategie van de Franse integrator van logistieke systemen en ontwikkelaar van software voor de supply chain.

De Henau volgde eerst een opleiding tot industrieel ingenieur en vulde deze later aan met Bedrijfskunde en Business Development. Echter, al vroeg stond zijn carrière in het teken van Material Handling en Logistiek. Zo ging zijn thesis bijvoorbeeld over interne transportsystemen en werkte hij tevens tijdens zijn studies in de operaties en technische diensten van dc’s.

Gefascineerd door het afstudeeronderwerp ging hij werken bij een klein bedrijf in conveyors en stapte vervolgens over naar een specialist in verpakkingsmachines en logistieke projecten. In beide bedrijven doorliep hij verschillende technisch commerciële functies en bewees zich snel als een “allrounder”.

In 2000 stapte De Henau over naar een wereldwijde speler op het gebied van logistieke automatisering. Daar ontstond ook zijn voorkeur voor het opzetten en begeleiden van geautomatiseerde, complexe magazijnen en genoot hij van de uitdaging om een magazijnoplossing neer te zetten die zijn klanten hielp om hun doelen te bereiken. Hij bekleedde er diverse functies; van business development, naar verkoop, project realisatie en service aan grote accounts en uiteindelijk tot MD van de Benelux, waar hij verantwoordelijk was voor de complete organisatie.

Internationaal en toch lokaal

De recente aanpassing van de strategie van SAVOYE is er één die De Henau heeft overtuigd om over te stappen naar de Franse ontwerper, producent en system integrator van geautomatiseerde, logistieke systemen en software (WMS, WCS, TMS, OMS, EDI).

Savoye kondigde niet alleen aan dat het bedrijf onder één enkel merk mondiaal wilde verder groeien, maar dat het ook een bedrijf wil zijn met een sterke lokale aanwezigheid. Goede voorbeelden zijn het recentelijk opzetten van dochterondernemingen SAVOYE North America Inc. en SAVOYE China. Dit strookt geheel met de ambities van De Henau.

Groeien in Benelux

“SAVOYE had al een aanwezigheid in de Benelux opgebouwd, maar het is tijd om deze flink uit te breiden. Met mijn kennis en ervaring wil ik een sterke Benelux-organisatie opzetten, die niet alleen de verkoop, maar ook de engineering, projectbegeleiding en service activiteit in eigen handen heeft.”

De Henau bestempelt SAVOYE als een innovator in het ‘light goods’ en orderpicken. “Het indrukwekkende aan het bedrijf is vooral het vermogen om mee te groeien met hun klanten. Zo is de schaalbaarheid een sterk punt en dan bedoel ik de schaalbaarheid in volume, prestaties, systemen. Meestal mechaniseren bedrijven een klein deel van hun warehouse activiteiten om dan later naarmate ze groeien uit te breiden met andere systemen.”

Oplossingen op maat

De Henau ziet genoeg kansen: “Er zijn nog veel magazijnen met handmatige activiteiten of met een beperkte mate van mechanisatie. Soms komt dat door het korte-termijn denken, en de vrees van de investering en complexiteit, maar veelal ook vanwege de onbekendheid met de mogelijke schaalbaarheid van systemen in zowel oplossing als investering en de implementatie daarvan. SAVOYE kan daar in helpen met standaard en bewezen oplossingen die meegroeien met de klanten. Ze beschikken hiervoor over de consultancy en projectbegeleiding reeds vanaf de haalbaarheidsanalyse. Daarnaast hebben we eigen werkelijk eenvoudig schaalbare systemen zoals de Plug & Play conveyors en ergonomisch uitgekiende fast picking werkstations. Een nog sterker voorbeeld is het X-PTS shuttlesysteem, waarmee niet alleen grote maar zeker ook de ambitieuze middelgrote bedrijven hun logistiek kunnen verbeteren.”

Dit systeem kan volgens De Henau naar wens eenvoudig worden aangevuld met gangpaden, shuttles en/of werkstations, zodat het systeem exact wordt aangepast op de groei in zowel opslag vereisten als goederenstromen.

Software is cruciaal

Uiteraard is software het bindmiddel in elk logistieke operatie. Savoye’s software suite heeft hierin naam en faam verworven met haar WMS, OMS, TMS, WCS en EDI. Ook hier komt De Henau terug op de kernwoorden groei en schaalbaarheid, want de software van SAVOYE kan zowel worden ingezet in manuele als in gemechaniseerde distributiecentra en magazijnen.

Itempicking en big data

In de Benelux wordt in elke sector itempicking steeds belangrijker. De Gebay ziet hier ook mogelijkheden voor onder meer de JIVARO verpakkingsmachines, die automatisch de dooshoogte aanpassen op de inhoud. Dat is niet alleen efficiënt bij het laden, maar levert ook een sterk milieuvoordeel op. Er hoeven immers minder vrachtwagens de weg op en dat reduceert de CO2 voetafdruk van de logistiek.

Ten slotte ziet De Henau ook kansen in de adoptie van innovaties en het gebruik van Big Data. In een volwassen markt als de Benelux is er vaak ruimte om nieuwe ideeën als eerste te testen. Zo is zijn verwachting dat robotisering in deze markt als één van de eersten een echte vlucht zal nemen, mede vanwege de pioniersgeest maar ook door de schaarse en relatief dure arbeidskrachten.

De Henau is aanwezig op de stand van SAVOYE op de LogiMAT 2020 in Stuttgart, die van 10 tot 12 maart wordt gehouden. Ook neemt SAVOYE deel aan de Supply Chain Innovations in Antwerpen op 19 maart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven