Jumbo opent vers distributiecentrum • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Jumbo opent vers distributiecentrum


Jumbo heeft in Veghel een vers distributiecentrum geopend. Het is een tijdelijk dc.

Het geopende distributiecentrum dient ter overbrugging van het geautomatiseerde nieuwe vers dc in Nieuwegein dat in aanbouw is.

Uitbreiding geautomatiseerd distributiecentrum

Jumbo breidt gaat zijn pas geopende zwaar geautomatiseerde distributiecentrum in Nieuwegein fors uit. Er komt op het terrein een nieuw gemechaniseerd vers dc van zo’n 40.000 vierkante meter. Daarnaast wordt het gemechaniseerde distributiecentrum uitgebreid met 6000 vierkante meter voor de verwerking van houdbare producten, inclusief 11 gerobotiseerde lijnen.

Tijdelijk functie dc

“Jumbo groeit hard en onze logistieke keten groeit daarin uiteraard mee. Tot het nieuwe gemechaniseerde dc klaar is speelt dit tijdelijke dc in Veghel Doornhoek een rol in de distributie van de versproducten naar de winkels”, aldus een woordvoerder.

Bulk logistiek

Het tijdelijke vers dc stat op hetzelfde bedrijvenpark als het bulk dc dat Jumbo recent in gebruik heeft genomen. De logistiek van dit dc wordt gedan door Cobri Logistics. “Onze eigen distributiecentra zijn niet voldoende geschikt voor de langdurige opslag van deze producten en om die reden plaatsen we het grote aantal aan pallets graag elders”, aldus Karel de Jong, directeur supply chain van Jumbo. “Cobri Logistics is voor ons een betrouwbare partner, die flexibel kan mee bewegen en snel kan schakelen op de piekafnames van onze food supply chain. Dat is voor ons erg belangrijk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven