DHL opent in Dordrecht vierde nationale sorteercentrum • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL opent in Dordrecht vierde nationale sorteercentrum

DORDRECHT - Nieuwe DHL Hub aan de Oude Beerpoldersekade. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

DHL Parcel heeft dinsdag 18 oktober in Dordrecht zijn vierde nieuwe nationale sorteercentrum voor pakketten in vier jaar tijd geopend. Eerder waren Amsterdam, Zaltbommel en Utrecht aan de beurt.

DHL, dat via zijn supply chain divisie recent nog een meerderheidsbelang nam in Monta, blijft uitbreiden. Niet alleen met Cityhubs in Nederland, maar ook met sorteercentra.
De nieuwste staat in Dordrecht. Vanuit het nieuwe sorteercentrum op DistriPark Dordrecht worden de 132 CityHubs in het land bevoorraad. Bovendien is er een rechtstreekse aansluiting op de 14 regionale sorteercentra.

Sorteercapaciteit

De maximum capaciteit van het nieuwe pand dat dinsdag 18 oktober officieel werd geopend, bedraagt 200.000 pakketjes per dag; zo’n 15% van het volume dat dagelijks wordt verwerkt. Met de opening van deze CentralHub, zoals het sorteercentrum officieel heet, wordt een investering van € 45 miljoen afgerond, als onderdeel van een meerjarig investeringsprogramma. De CentralHub Dordrecht biedt werkgelegenheid aan 150 mensen.

Groeiend marktaandeel

Wouter van Benten, ceo DHL Parcel Benelux: “Door te investeren in capaciteit en kwaliteit zien we een groeiend marktaandeel. Daarmee zetten we in toenemende mate de toon op de Nederlandse markt; ook als het gaat om duurzaamheid en goede arbeidsrelaties.”

Hoogste duurzaamheidsnorm

CentralHub Dordrecht meet tien voetbalvelden en is gebouwd volgens de hoogste BREEAM duurzaamheidseis: 5 sterren ‘outstanding’. Dat komt tot uiting in de gebruikte materialen, zoals de dakconstructie van duurzaam hout. Op het dak zelf liggen zonnepanelen, waarmee overdag wordt voorzien in het energiegebruik; ingekochte stroom is groen. Er is geen gasaansluiting. De daken van bijgebouwen zijn begroeid en op de parkeerplaats groeit groen tussen de betonnen tegels door. Alle groenvoorzieningen zijn ingericht op het aantrekken van insecten en kleine dieren zoals vleermuizen en egels. Binnen is er volop natuurlijk licht.

CityHubs

Vanuit de sorteercentra zoals CentralHub Dordrecht, worden pakketten aangeleverd op de 132 CityHubs, die verspreid over Nederland zijn gelegen aan de rand van stedelijke gebieden. Van daaruit leggen kleine bestelauto’s in korte bestelrondes de laatste kilometers af naar de ontvangers. De komende drie jaar worden er 27 Cityhubs bij gebouwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven