Innovatie moet positie Nederland als logistieke gateway versterken • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Innovatie moet positie Nederland als logistieke gateway versterken


Op 17 juni 2010 start het project Extended Single Window. Het project is gericht op een sneller, veiliger en betrouwbaarder verloop van internationale goederenstromen door op een inventieve manier import-, export- en douaneprocessen vlotter en efficiënter af te handelen.
Het doel is om hiermee niet alleen de rol van ons land als logistieke gateway voor Europa te versterken, maar daarmee tevens een substantiële bijdrage te leveren aan de ambitie van het Dutch Institute for Advanced Logistics (DINALOG) om het economische belang van ketenregie en ketenconfiguratie in Nederland te laten groeien van 3 naar 10 miljard euro in 2020.

Het project richt zich op het realiseren van een 1-loketfunctie (Single Window) voor alle overheidsgerelateerde controles en aangiftes. Daarnaast staat het faciliteren en benutten van kansen die het gemoderniseerde Douane Wetboek zal bieden op de agenda. Ook wil het project verschillende inspecties en controles beter op elkaar afstemmen. En tenslotte wordt in het project een informatie- en systeemarchitectuur ontwikkeld die deze doelen mogelijk maakt.

Het project duurt vier jaar en wordt uitgevoerd door een groot aantal bedrijven, belangen- en brancheorganisaties, de Nederlandse Mainports, hun communitysystemen en logistieke achterlandregio’s, Universiteiten en HBO-opleidingen, onder coördinatie van TNO. Opdrachtgever is DINALOG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven