Ga naar hoofdinhoud

HEMA bouwt dc van 34.000 vierkante meter in Nieuwegein


HEMA laat een nieuw distributiecentrum bouwen in Nieuwegein. Op bedrijvenpark Het Klooster zal in maart 2020 een pand worden opgeleverd van 34.000 vierkante meter.

Sander Breugelmans, VP Country Manager van vastgoedaanbieder Prologis, is ‘trots’: “Dit is een zeer sterke locatie voor nationale distributie. Deze nieuwe ontwikkeling bevestigt ook onze sterke samenwerking op lange termijn met de gemeente Nieuwegein en onze klant HEMA.”

De komst van de winkelketen draagt volgens Ellie Eggengoor bij aan de ‘bedrijvigheid’ op Het Klooster: “Het onderstreept de kracht van het bedrijvenpark als logistieke hotspot. Hiermee zijn ook alle grote kavels op Het Klooster Midden en Zuid verkocht”, aldus de wethouder van de portefeuille economie en werk.

Bas van der Kwaak, manager vastgoed HEMA: “HEMA heeft de ambitie om te groeien en daarvoor is onder meer een nieuw distributiecentrum nodig. De nieuwe locatie aan ‘t Klooster in Nieuwegein ligt dichtbij ons huidige distributiecentrum in Utrecht en is logistiek gezien dus een goede match. Er zal dan ook intensief samengewerkt worden tussen de twee locaties.”

HEMA, de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam, opende in 1926 zijn eerste warenhuis in Nederland. Inmiddels zijn er in negen landen meer dan 750 HEMA-winkels. Men heeft ongeveer 19.000 werknemers in dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven