Heftruckopleiding wordt steeds populairder • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Heftruckopleiding wordt steeds populairder


Steeds meer mensen volgen een vorkheftruck- of reachtruckopleiding. Bij evofenedex is daarom sinds het begin van deze maand het aantal locaties en startdatums via open inschrijving flink uitgebreid.

Dankzij een samenwerking tussen evofenedex en BLOM Opleidingen kunnen cursisten nu op twintig opleidingslocaties in het land terecht, waarbij de inhoud en lesmethode van evofenedex wordt ingezet. Hierdoor zijn de leden verzekerd van ‘een goede opleiding in de buurt met de focus op veilig werken’, aldus de ondernemersvereniging.

100.000 magazijnen, 60.000 man personeel

“Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn. Hier werken zo’n 600.000 mensen: van de heftruckchauffeur die met volle pallets door het magazijn rijdt tot de orderpicker die online bestellingen klaarmaakt voor verzending”, zegt Sander Nieuwenhuizen, senior manager van evofenedex.

Bekijk hier een video van BLOM Opleidingen.

1700 ‘heftruckongevallen’ per jaar

“Een goed geoliede goederenstroom begint en eindigt in het magazijn. En goed opgeleide medewerkers zijn hierbij onmisbaar. Ondanks de toenemende aandacht voor veiligheid en het voorkomen van arbeidsongevallen gebeuren er nog jaarlijks 1700 ongevallen op de werkvloer waar een heftruck bij betrokken is, waarvan gemiddeld 8 met dodelijke afloop. Om chauffeurs veilig te laten werken, is een goede opleiding essentieel.”

Door de samenwerking met BLOM Opleidingen aan te gaan, hoopt evofenedex het niveau van de opleidingen naar een ‘nog hoger niveau’ te brengen. Nieuwenhuizen: “Dit betekent een praktijkgerichte opleiding met extra aandacht voor veiligheidsbewustzijn op de werkvloer, gegeven door docenten uit de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven