Halliburton: de logistieke kracht achter de olie- en gasindustrie • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Halliburton: de logistieke kracht achter de olie- en gasindustrie

Bas Vorstenbosch met het Nigeriaanse team van Halliburton.

Achter de olie- en gasindustrie gaan complexe logistieke operaties schuil. Bas Vorstenbosch, Director Logistics Eastern Hemisphere bij oliedienstverlener Halliburton, probeert die vanuit Londen te stroomlijnen. 

Vorstenbosch was warehousemanager bij Danisco in Bergen op Zoom en operationeel directeur bij Van den Anker in Roosendaal. Vervolgens reisde de Brabander voor Halliburton de wereld over met als vaste standplaatsen Moskou, Dubai en sinds de zomer van 2016 Londen.

“Veel reizen is niet altijd leuk, maar ik vind het internationale speelveld interessant. Ik houd van de interactie met verschillende mensen in verschillende culturen.”

Wat doet Halliburton als grote logistieke kracht achter de olie- en gasindustrie eigenlijk? Vorstenbosch: “Halliburton levert in principe alles wat nodig is om olie uit Moeder Aarde te halen. Dit begint met onderzoek waarbij we met geologen in kaart brengen hoe olievelden in elkaar zitten, wat de formaties zijn van aardlagen en meer technische dingen. Daarnaast leveren we onder meer boorkoppen, cementeeroplossingen en boorvloeistoffen.”

In de nieuwste editie van Warehouse Totaal vertelt Vorstenbosch over de grootste uitdagingen voor Halliburton, over werken bij 50 graden onder nul in Siberië en over de werkdag afsluiten met een puntje in de pub. Abonneren kan hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven