Grote zorgen bij bedrijfsleven om douanesystemen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Grote zorgen bij bedrijfsleven om douanesystemen


Regelmatige en langdurige verstoringen in de douanesystemen. De haperingen in de IT-systemen hebben een enorme impact op de logistieke processen, waarvan het bedrijfsleven ernstige hinder ondervindt. TLN, Fenex en Evofenedex hebben afgelopen vrijdag daarom opnieuw aan de bel getrokken bij de douane.

Naast de problemen met de douanesystemen ondervinden ondernemers veel administratieve rompslomp, blijven aangiften nog langer in de verificatie ‘hangen’ (ook nog door verstoringen van vorig jaar) en zijn er aangifte-inhoudelijke problemen, zoals met contingenten.

douane regels

Lees ook
Ingrijpende transitie naar nieuw douanesysteem DMS: zo sla je er doorheen

Op basis van de stroom aan reacties die TLN, Fenex en Evofenedex over de verstoringen in de afgelopen periode hebben gekregen heeft TLN mede namens Fenex en Evofenedex vrijdag zowel telefonisch als schriftelijk de douane op hoogambtelijk niveau opgeroepen om nu ernst te maken met het oplossen van de al lang lopende problematiek.

Tevens is gevraagd om op heel korte termijn te komen tot de daadwerkelijke invoering van de zogenaamde noodprocedure. Vanzelfsprekend blijven TLN, Fenex en Evofenedex met de douane in gesprek om de zorgen en wensen van het bedrijfsleven terug te koppelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven