Grote webapotheker laat megamagazijn bouwen bij Venlo • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Grote webapotheker laat megamagazijn bouwen bij Venlo


Shop Apotheke Europe laat een nieuw distributiecentrum bouwen in het Limburgse Sevenum. De webapotheker trekt naar een warehouse van 40.000 vierkante meter. Daar komt ook 7.000 vierkante meter aan kantoorruimte bij.

Het dc, dat in 2020 klaar moet zijn, ligt op ongeveer twintig minuten rijden van het huidige pand op bedrijventerrein Trade Port Noord in Venlo. Dat pand is 18.000 vierkante meter groot, maar door de groei van Shop Apotheke Europe heeft het bedrijf behoefte aan meer vierkante meters.

Shop Apotheke Europe wil ‘toonaangevend’ blijven

Shop Apotheke Europe zet met dit dc, zo schrijft het bedrijf in een persbericht, ‘een volgende stap in haar ambities als een van de toonaangevende online apotheken van continentaal Europa’. De nieuwe locatie moet Shop Apotheke Europe helpen om het ‘steeds sneller groeiende ordervolume’ bij te kunnen houden.

Van 8,5 miljoen naar 35 miljoen pakketten per jaar

“Ons doel is om sneller te groeien dan onze concurrenten in de markten waar we nu actief zijn, zeker in Duitsland, Frankrijk en de Benelux”, zegt Stefan Feltens, CEO van Shop Apotheke Europe. “Binnen enkele jaren zou het nieuwe logistieke centrum het verzendvolume kunnen vergroten van 8,5 miljoen naar 35 miljoen pakketten per jaar.”

“Deze verwachte snelle groei is mede gebaseerd op de verwachte introductie van het elektronische recept in Duitsland. Shop Apotheke Europe is een full-service apotheek en levert in Duitsland ook medicijnen op recept.”

Shop Apotheke Europe

Het assortiment van Shop Apotheke Europe bestaat uit ruim 100.000 producten. De in 2001 opgerichte webapotheker heeft ongeveer drieënhalf miljoen klanten en behaalde in 2018 een omzet van ongeveer 540 miljoen euro.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven