Grote dumpers van Komatsu staan op Michelin XDR • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Grote dumpers van Komatsu staan op Michelin XDR


De imposante nieuwe dumpers van Komatsu, die op de internationale vakbeurs MinExpo 2008 in Las Vegas het daglicht zagen, worden standaard uitgerust met Michelin XDR grondverzetbanden. Komatsu heeft voor de de XDR’s gekozen vanwege het vermogen van deze band om de beperkingen te overwinnen waarmee deband geconfronteerd wordt tijdens het gebruik van het nieuwe voertuig 860E-1K. Dit soort voertuigen wordt immers bij zijn werkzaamheden dagelijks geconfronteerd met zeer zware belastingen die in extreme gebruiksomstandigheden en gedurende lange periodes moeten worden vervoerd.

Veeleisende ondergronden
De 860E, ontworpen door Komatsu, is een starre dumper die de meest veeleisende ondergronden aankan en tot 280 ton kan transporteren. Hij beschikt over een hybride diesel-elektrische motor met een vermogen van 2.700 pk en kan worden uitgerust met een trolleysysteem. Van Michelin komt eveneens het enige type radiaalbanden voor de Komatsu 960E, een dumper met elektrische overbrenging, die in mei 2008 op de markt werd gebracht. Michelin heeft daarbij nauw samengewerkt met Komatsu in het testcentrum in Arizona, om de Michelin XDR in de afmeting 56/80R63 – waarmee de 960E is uitgerust – te testen en te valideren.

Komatsu dumper

Extreme omstandigheden
Het extra diepe profiel van de XDR is geschikt voor rotsachtig terrein. Het garandeert volgens de fabrikant een maximale veiligheid bij extreme gebruiksomstandigheden, naast een betere weerstand tegen slijtage bij een minimale kostprijs per uur. De lengtegroeven en de diepe groeven van de XDR verbeteren de grip en dus de productiviteit van de machine. In tegenstelling tot de meeste banden voor dumpers zijn de profielblokken onafhankelijk en over de hele lengte van de band opgesteld, in het midden van het loopvlak. Als het voertuig beweegt, komen de blokken dichter bij elkaar te staan zodat de druk gelijkmatig wordt verdeeld en de slijtage van de band tot een minimum beperkt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven