Fusie in heftruckland: Yale & Van Hooff bundelen krachten • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Fusie in heftruckland: Yale & Van Hooff bundelen krachten


Per 4 mei zullen ‘Yale Nederland’ (Yale importeur) en ‘Van Hooff Intern Transport’ (Yale dealer) samengaan. De activiteiten van beide
bedrijven met standplaats Tiel zullen worden geïntegreerd teneinde de markt een groter en breder dienstenpakket te kunnen bieden. Naast de importeursrol voor het merk Yale, zal Yale Nederland ook haar lokale dealerrol blijven vervullen.

Voordelen voor Nederlandse markt

Nu Yale Nederland en Van Hooff Intern Transport hun krachten verder bundelen, kunnen zij de Nederlandse markt een groter en breder dienstenpakket bieden. De nieuwe Yale organisatie kan grotere voorraden aanleggen waardoor de levertijden verkort worden. Demo’s kunnen op kortere termijn gegeven worden en de lease- en huurconstructies worden uitgebreid.

Yale Nederland biedt deze voordelen uiteraard ook aan via al haar dealers in het land. Zij ondersteunt haar dealers ten behoeve van de Yale-activiteiten in betreffende regio’s. Initiatieven en sales- en marketingactiviteiten kunnen zo vanuit de importeur worden uitgerold naar alle Yale-dealers. Het voordeel van de dealerorganisatie is dat de dealers de regionale markt en de bijbehorende wensen van deze lokale bedrijven kennen. Binnen het gebied Midden Nederland, dat voorheen door Van Hooff Intern Transport werd bediend, blijft de expliciete rol van dealer aanwezig binnen Yale Nederland.

Historie

Zo’n 25 jaar geleden is Van Hooff Intern Transport in Tiel begonnen met het verhuren van intern transport materiaal. Inmiddels is zij in de markt uitgegroeid tot een toonaangevend servicebedrijf op het gebied van intern transport.

Ruim 3 jaar geleden heeft Van Hooff Intern Transport aansluiting gezocht en gevonden bij A-merk Yale binnen de branche Interne Logistiek. Door Yale Nederland is er de afgelopen jaren een duidelijke dealerstrategie neergezet. Middels een enthousiast dealernetwerk van 9 Yale dealers, is er een sterke groei van het merk Yale op de Nederlandse markt gerealiseerd. Yale is daarmee het enige merk dat binnen de branche met een landelijk dekkend dealernetwerk opereert.

A-merk Yale

Het moederbedrijf van Yale is het beursgenoteerde HY Materials Handling, Inc. dat gevestigd is in de Verenigde Staten. Onder hun vlag opereert Yale Materials Handling. Een van de oudste oorspronkelijke fabrikanten van heftrucks en al langer dan 137 jaar actief op het gebied van hefwerktuigen.

De pay-off van Yale ‘People, Products, Productivity’ vat de elementen samen van de bedrijfsvoering die hen succesvol maakt. Zij geloven dat het de teaminspanning is die verantwoordelijk is voor de resultaten in de geschiedenis en de lange levensduur van het merk Yale binnen de zeer veeleisende klantenkring.

Met altijd een professionele Yale dealer in de regio, ondersteund door Yale Nederland als succesvolle importeur is de keuze voor Yale, een keuze voor een betrouwbare servicepartner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven