Ga naar hoofdinhoud

FNV beschuldigt Ceva van schofferen personeel: Ceva betreurt stuklopen cao akkoord met FNV


Ceva Logistics is teleurgesteld dat het geen definitief akkoord voor een nieuwe CAO heeft kunnen sluiten met FNV Transport en Logistiek. Dat laat het bedrijf weten in reactie op een verklaring van FNV, dat daarin stelt dat Ceva Logistics haar personeel schoffeert.

“De afgelopen maanden hebben Ceva Logistics, dat claimt personeel ’top of mind’ te zetten, en de vakbonden FNV en BVPP onderhandeld over de nieuwe CAO van Ceva Logistics die van toepassing is in Nederland. Hoewel BVPP-leden onlangs hebben besloten om de nieuwe overeenkomst te accepteren, zijn we er helaas niet in geslaagd om tot een akkoord te komen met FNV, ondanks een loonsverhoging van 12 procent over twee jaar en andere voordelen. Ceva heeft daarom besloten om de nieuwe CAO alleen met de BVPP vakbond te ondertekenen”, laat Ceva Logistics weten aan TTM.nl.

Salarisverhoging Ceva

Het bedrijf legt verder uit: “Goed werkgeverschap is van groot belang voor Ceva. Daarom heeft Ceva de afgelopen jaren ons winstdelingsplan voor werknemers volledig betaald, beheert het fitness- en talentmanagementprogramma’s en biedt het vele andere stimulansen. Daarnaast ontvangen alle werknemers van Ceva onder de nieuwe CAO een eenmalige uitkering en een eerste salarisverhoging van zes procent in augustus. Ceva moet rekening houden met de onzekere economische omstandigheden bij verdere kostenstijgingen. In de huidige context was een loonsverhoging van 12 procent over twee jaar realistisch, passend en marktconform.”

Ceva: “We zijn zeer teleurgesteld dat de eerste onderhandelingen na de constructieve bijeenkomsten niet hebben geleid tot een definitief akkoord met de vakbond FNV. Desondanks is Ceva van mening dat de nieuwe CAO positief wordt ontvangen door de overgrote meerderheid van onze huidige en toekomstige werknemers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven