Fedex opent vernieuwd sorteercentrum in Duiven • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Fedex opent vernieuwd sorteercentrum in Duiven


Fedex opent vandaag (18 april) zijn vernieuwde road hub in Duiven. Het sorteercentrum is groter en moderner dan ooit.

Grotere capaciteit, hogere betrouwbaarheid, en een verbeterde werkomgeving voor medewerkers. Dat zijn de eigenschappen van het vernieuwde sorteercentrum van Fedex in Duiven. De roadhub van de Amerikaanse pakketreus, dat vorig jaar nog zijn belangrijkste Europese hub flink heeft uitgebreid, wordt vandaag (18 april) officieel heropend; anderhalf jaar nadat een deel van het dak instortte.

200.000 pakketten per dag

De vernieuwde hub van 24.000 m2 staat op een terrein van 148.000 m2 en beschikt over een nieuwe, state-of-the-art sorteermachine van Beumer die ongeveer 200.000 pakketten per dag kan verwerken. Daarnaast zijn er meer dock deuren bijgekomen en operationele verbeteringen doorgevoerd zoals nieuwe poorten voor snellere toegang en 20% meer parkeerplaatsen voor trailers.

Capaciteit Fedex

De totale capaciteit is hiermee drie keer groter dan voor de verbouwing. Bovendien is de veiligheid van de hub en het buitenterrein vergroot dankzij de volledige scheiding tussen personeels- en operationele activiteiten. Een splitsing in de verwerking van pakketten en de verwerking van vracht zorgt voor zowel meer efficiëntie als meer veiligheid omdat daardoor minder vorkheftruck bewegingen nodig zijn, aldus Fedex.

Lees binnenkort alle ins en outs over het vernieuwde sorteercentrum
Vanaf €3,62 per maand kan het al

Duurzaamheid

De vernieuwde hub in Duiven bevat verschillende duurzaamheidsvoorzieningen en verbeterde arbeidsomstandigheden, zoals LED-technologie voor binnen- en buitenverlichting, elektrische vorkheftrucks en een nieuwe pakketsorteermachine die 20% minder lawaai produceert.

De heropening van de hub is één van de twee grote infrastructuurprojecten van FedEx in 2023. In juni wordt de nieuwe Fedex hub in Novara (Italië) officieel geopend.

Europese netwerk Fedex

De nieuwe hub in Duiven is één van de 28 road hubs in het Europese netwerk van FedEx, dat 700 stations, air hubs en gateways verbindt en daarmee wekelijks 50.000 internationale lijndiensten door 45 verschillende landen vervoert met behulp van meer dan 5.400 trucks en trailers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven