Ga naar hoofdinhoud

Element Logic noteert forse winst- en omzetstijging en expansieplannen


Element Logic heef zijn omzet en winst fors opgevoerd. Beiden verdubbelden ruimschoots het afgelopen jaar. Daar blijft het niet bij als het aan het bedrijf ligt; Element Logic wil zijn vleugels uitslaan naar Azië.

Automatisering en robotisering nemen een grote vlucht in het warehouse. Element Logic plukt daar de vruchten van. De intralogistieke expert die de mondiale rechten heeft op Autostore, een systeem dat recent bij Kruitbosch actief is,  zag de omzet in 2002 naar 490 miljoen euro in 2022. Een jaar eerder was dat nog 230 miljoen.

Cijfers

Element Logic heeft zijn winst na belastingen verdubbeld van €14 miljoen in 2021 naar €27,7 miljoen in 2022. “We opereren in een markt met over het algemeen sterke groei”, zegt Dag-Adler Blakseth, de oprichter en CEO van de groep. “We hebben toegewijde en strategisch op elkaar afgestemde verkoopteams en leveren oplossingen van hoge kwaliteit met korte levertijden.”

Overnames en expansie

Element Logic had in maart 2022 het Amerikaanse SDI Industries overgenomen, een leverancier van automatiserings- en sorteeroplossingen. Met deze overname breidde de specialist in magazijnautomatisering zijn aanwezigheid uit naar acht nieuwe locaties in de VS en Latijns-Amerika.

Azië

Het bedrijf breidde in hetzelfde jaar zijn IT-expertise uit door de integratie van het Duitse softwarebedrijf S&P Computersysteme. Element Logic versterkte in 2022 ook zijn AMR-activiteiten door een partnerschap aan te gaan met Addverb Technologies.

Azië is de volgende stap. “Dit jaar breiden we uit naar de regio Azië-Pacific,” kondigde de CEO aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven