Egemin hijst kranen in diepvriesmagazijn • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Egemin hijst kranen in diepvriesmagazijn

Egemin hijst kranen in diepvriesmagazijn van Crop's

Egemin Automation hijst gefaseerd vijf automatische palletkranen in het nieuwe diepvriesmagazijn van Crop’s in het West-Vlaamse Ooigem.

De 39 meter hoge automatische palletkranen worden in verschillende stukken aangeleverd op de site van Crop’s. Daar worden ze met behulp van twee mobiele kranen samengesteld en daarna zijdelings in het magazijn in gehesen. Egemin neemt alle automatiseringstechnologie inclusief vijf automatisch gestuurde palletkranen, de conveyortechniek en bovenliggende WMS-software voor aansturing van alle goederenstromen voor rekening. Partner Stow verzorgt de silobouw en de stellingen. Het nieuwe magazijn wordt naar verwachting begin 2016 in gebruik genomen.

Bekijk de video
De videoanimatie toont het in- en uitslagproces bij Crop’s.

Dimensies
Het diepvriesmagazijn wordt 82 meter lang, 38 meter breed en 40,5 meter hoog. Het zal op vijftien opslagniveaus en in vijf kraangangen plaats bieden voor ruim 19.500 pallets met diepgevroren groenten en fruit. Pallets in het magazijn kunnen zowel vanuit de productiefabriek als van externe locaties ingevoerd worden. Voor de inslag wordt iedere pallet gecontroleerd op afmetingen en gewicht. Externe en industriële pallets, goed voor twintig procent van de totale opslagcapaciteit, worden eerst op een slave pallet geplaatst. Dat moet het opslagproces in het automatisch magazijn optimaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven