Drone en robot waakhond bewaken warehouse GXO • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Drone en robot waakhond bewaken warehouse GXO


Drone die een oogje in het zeil houdt. GXO Logistics doet het in samenwerking met een robothond. De drone en de hond moeten inbrekers en ander gevaar buiten de deur houden.

Drones. Je komt ze al tegen in het warehouse als voorraadteller. Drones worden ingezet als last mile wapen en voor het inspecteren van material handling systemen in warehouses. Daar komt nu een nieuwe optie bij.

Robot waakhond en drones

GXO, dat vol inzet op talrijke robotoplossingen, zet sinds kort een drone in in combinatie met een robothond voor het bewaken van zijn site in in Clayton, Indiana. Verbonden met het beveiligingsplatform DroneCore, maken deze twee robotsystemen het mogelijk om logistieke sites via video en in realtime te monitoren, waardoor kilometers lopen wordt bespaard en problemen onmiddellijk worden gemeld.

“We hebben het geavanceerde beveiligingssysteem DroneDog en DroneSentry gelanceerd op een locatie van een klant die meer dan 940.000 m² beslaat en 24/7 monitoring vereist om onze mensen en producten te beschermen”, zegt Thomas Nelson, senior director of Security van GXO.

“De combinatie van lucht- en grondrobotica geeft ons een uitstekende live videofeed, inclusief infraroodvisie voor nachtpatrouilles, die we kunnen gebruiken om situaties te beoordelen en in realtime in te grijpen.” Experts van Asylon bedienen deze machines op afstand en analyseren de verzamelde gegevens, 24 uur per dag, 7 dagen per week, het hele jaar door, vanuit een controlekamer in Pennsylvania.

12.000 surveillancemissies

GXO heeft al meer dan 12.000 surveillance- en patrouillemissies uitgevoerd met deze robothardware. De mobiele robot DroneDog ziet eruit als een kleine hond zonder hoofd en doorkruist gemakkelijk ruige gebieden, klimt trappen op en ontwijkt zelfstandig obstakels. Het is draadloos verbonden met de cloud en bevat een beveiligingslading, een waterdicht laadstation en het Boston Dynamics Spot-platform.De DroneSentry-luchtdrone bevat daarentegen een waterdicht basisstation dat autonoom landen en batterijwissel mogelijk maakt. De camera’s van beide robotsystemen hebben een 20x optische zoom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven