Ga naar hoofdinhoud

Walmart breidt drone delivery uit naar vier miljoen huishoudens in zes staten


Walmart knutselt al jaren aan bezorgen per drone. Dit jaar kan weleens het jaar van de doorbraak worden. De retailreus heeft plannen om zijn dronebezorging naar zes staten uit te breiden.

Pakketten bezorgen per drone. Al jaren wordt er  aan gewerkt door diverse grote bedrijven. Het plan van Walmart, dat aan een netwerk van drone bezorghubs werkt, lijkt nu serieus van de grond te komen. De retailreus heeft plannen om zijn dronebezorging naar zes staten uit te breiden.

drone 34 locaties in zes staten

Walmart breidt zijn eigen investering uit en kondigt plannen aan om zijn samenwerking met DroneUp uit te breiden met 34 locaties in zes staten. De geplande uitrol zal naar verwachting tegen het einde van het jaar zijn voltooid, waarna het – in theorie – tot 4 miljoen Amerikaanse huishoudens kan bedienen, meldt Techchrunch.

Pilot dronebezorging

Eerder werden tests uitgevoerd in Bentonville, Arkansas. Dit jaar worden Arizona, Florida, Texas en het geboorteland van DroneUp, Virginia, aan de lijst toegevoegd. Eenmaal online kunnen klanten tussen kiezen uit tienduizenden producten die tussen 8.00-20.00 per drone afgeleverd worden.  

5 kilo per drone

De drones kunnen tot 5 kilo  aan goederen verplaatsen, op afstand bestuurd door FAA-gecertificeerde piloten (de droom van volledige autonomie lijkt nog ver weg). Wanneer de drone zijn bestemming bereikt, zal hij boven de tuin van de klant zweven en het pakket aan een kabel laten zakken – een methode die bij deze systemen vrij standaard is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven