DC van Decathlon gaat ‘groen’: zonne-energie voor 1400 huishoudens • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DC van Decathlon gaat ‘groen’: zonne-energie voor 1400 huishoudens


In Tilburg is het zonnedak boven op het nieuwe distributiecentrum van Decathlon afgerond. Op het dak zijn in totaal 10.580 zonnepanelen geplaatst. Jaarlijks zal het zonne-energieproject vier miljoen kilowattuur aan zonne-energie produceren.

In het magazijn verzorgt de Franse sportwinkel een groot deel van haar logistieke activiteiten voor de Nederlandse markt. Om hun duurzame doelen te bereiken, werkte Decathlon samen met Granite REIT en zonne-energiebedrijf KiesZon ​​om tot een ​​overeenkomst te komen waarbij ze vrijwel alle zonne-energie gebruiken die door de panelen op het dak wordt geproduceerd.

Dat resulteert in volledig hernieuwbare en lokaal geproduceerde energie voor het Decathlon-magazijn. Roeland Vervloet, duurzaamheidsmanager bij Decathlon Nederland, zegt: “Onze ambitie is om als bedrijf klimaatpositief te zijn in 2030. Het produceren van hernieuwbare energie op onze eigen daken is een grote stap op deze weg.”

Decathlon-daken liggen vol

Het zonnedak is onlangs afgerond en op het landelijke net aangesloten. KiesZon ​​plaatste de afgelopen jaren meer dan 500.000 zonnepanelen op Nederlandse daken. Onder die daken bevonden zich drie Decathlon-winkels, in Arnhem, Best en Breda.

Genoeg stroom voor 1400 huishoudens

Het zonnedak, dat uit 10.580 zonnepanelen bestaat, produceert jaarlijks 4.000.000 kWh aan zonne-energie. Dat is genoeg stroom om, ter vergelijking, meer dan 1.400 gemiddelde Nederlandse huishoudens van elektriciteit te voorzien. De jaarlijkse CO2-reductie is ook indrukwekkend, bijna 2,4 miljoen kg aan CO2 hoeft niet te worden uitgestoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven