DB Schenker investeert in duurzame en moderne landtransporthub • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker investeert in duurzame en moderne landtransporthub


Logistiek dienstverlener DB Schenker gaat zijn zogeheten landtransportvestiging moderniseren. Dit pand in Tilburg krijgt later dit jaar een complete facelift met een efficiënte en ruimere indeling voor crossdocking.

DB Schenker in de BeNeLux blijft investeren in de toekomst,” zegt Pierre van Diesen, Head of Land Transport BeNeLux. “De landtransportvestiging in Tilburg vormt een strategische locatie in ons Europese netwerk. De korte afstand tot de snelweg A58 is ideaal en draagt bij aan beperking van de CO2-uitstoot.”

Duurzamer en moderner

Van Diesen: “Dit gaf voor ons de doorslag om op deze locatie te blijven. Om te kunnen groeien, concurreren en een goede service te blijven verlenen investeren we in de verduurzaming en modernisering van het bestaande pand.”

Crossdock voor palletdistributie

De renovatie start medio 2021 en neemt ongeveer een jaar tijd in beslag. Het warehouse wordt in zijn geheel aangepast op de crossdock-activiteiten voor palletdistributie. Via een ingebouwd vloerkettingbaansysteem zullen pallets geautomatiseerd op een veilige en efficiënte wijze intern worden verplaatst. 

Maximaal zonnepanelen

Het pand wordt voorzien van energiezuinige ledverlichting en het gebruik van zonnepanelen zal maximaal worden toegepast. De nieuwe terreininfrastructuur wordt aangepast aan de groei van verkeersbewegingen, zodat veiligheid, security en efficiency ook in de toekomst gegarandeerd zijn. In totaal zijn er 350 medewerkers werkzaam in de vestiging.

De landtransportterminals van DB Schenker in de BeNeLux zijn gevestigd in Tilburg, Ede, Oldenzaal, Eupen, Mechelen en Zwevegem met dagelijkse vertrekken binnen het Europese netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven