Ga naar hoofdinhoud

Crocs automatiseert nieuw Europees distributiecentrum met shuttlesysteem


Schoenenmerk Crocs voorziet zijn nieuwe warehouse in Dordrecht van een shuttlesysteem. Vanderlande levert de installatie.

Crocs breidt zijn pas geopende, manuele Europees distributiecentrum uit met een shuttlesysteem van Vanderlande. Crocs kiest voor de goods to person oplossing  Fastpick met ADAPTO-technologie.

Groei

Forse groei noopt Crocs tot aanpassing van zijn logistieke operatie. Een geautomatiseerde oplossing moet die benodigde snelheid en flexibiliteit bieden.

De oplossing

Vanderlande’s ADAPTO, een geautomatiseerd opslag- en ophaalsysteem (AS/RS), zal centraal staan ​​in de operatie in Dordrecht. Dit systeem moet zorgen voor een efficiënte en snelle levering aan zowel winkels (B2B) als consumenten (B2C).

Shuttle

ADAPTO, dat Woolworths in Australië ook gaat gebruiken , biedt Crocs de capaciteit om gelijktijdig tot 16.000 SKU’s op 54.000 locaties op te slaan. Orderitems worden naar een van de negen ergonomische werkstations gevoerd, van waaruit ze kunnen worden gepickt en naar de verpakkings- en verzendruimte worden getransporteerd. De POSISORTER van Vanderlande, een glijdende schoenensorteerder, maakt deel uit van de laatste fase van de oplossing. Dit systeem heeft een capaciteit van 5.000 artikelen per uur en sorteert alle bestellingen naar de juiste verzendbestemmingen.

Dennis Boor, senior director distribution & logistics EMEA, Crocs. “FASTPICK van Vanderlande is de ideale oplossing omdat het ons de gewenste flexibiliteit geeft en ons helpt de huidige en verwachte groei te beheren. Een voorbeeld van wat indruk op ons maakte, was de capaciteit om het systeem eenvoudig op te schalen om, indien nodig, een hogere doorvoer te realiseren. Het verplaatsen van onze operaties vergde een zorgvuldige planning.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven