Beschimpte Crocs maken comeback (nieuw dc in Dordrecht) • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Beschimpte Crocs maken comeback (nieuw dc in Dordrecht)


Crocs Europe B.V. gaat zich vestigen in Dordrecht. De Amerikaanse producent van schoenen, sandalen en klompen huurt een distributiecentrum van 35.000 vierkante meter langs de A16 en daar komen 200 tot 350 mensen te werken. Daarmee wordt dit het grootste dc van Crocs in Europa. De bouw van het warehouse is reeds begonnen.

Crocs zal de nieuwe locatie deels gaan gebruiken voor opslag voor de webwinkel, maar ook voor bevoorrading van winkelfilialen en de afhandeling van retouren.

Crocs is in Nederland vooral bekend van de rubberen klompen die dezelfde naam dragen als het bedrijf. De klompen met gaatjes worden ook vaak gedragen op campings.

De Dordtse Wethouder Maarten Burggraaf (Economie) is trots dat een internationaal bedrijf als Crocs voor DistriPark Dordrecht heeft gekozen: “Zeker in de huidige economisch onzekere tijden is de voortvarendheid van deze ontwikkeling een zeer positief signaal. Het feit dat een aansprekende internationale naam als Crocs kiest voor Dordrecht en de Drechtsteden geeft aan dat we alles in huis hebben om aan de wensen van logistieke bedrijven te voldoen. Dat wisten we, maar het is fijn dat dit nu ook bevestigd wordt door de komst van dit bedrijf.”

Arbeidsplaatsen

De komst van Crocs levert de gemeente en de regio ongeveer 200 tot 350 extra arbeidsplaatsen op. Burggraaf: “Dat is goed nieuws voor onze inwoners die graag aan de slag willen in de logistieke dienstverlening.”

Locatiekeuze

Senior Vice President en General Manager van Crocs Europe B.V., Adrian Holloway, is blij met de locatiekeuze voor het nieuwe dc: “Het zijn boeiende tijden voor het merk Crocs en we zijn verheugd om de bouw van het nieuwe dc aan te kondigen.”

Holloway: “Het nieuwe gebouw stelt ons in staat om de ondersteuning van onze klanten te verbeteren en we zijn bijzonder trots om binnen dezelfde regio in Nederland te verhuizen. We kijken ernaar uit om de lokale gemeenschap te steunen.”

Bouw en oplevering

De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Hercuton. De oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2021.

CEO Ivo van der Mark: “Ik ben blij met de constructieve samenwerking tussen Crocs, Gemeente Dordrecht, DistriPark Dordrecht, Over Engh Vastgoed B.V. en M2 Real Estate. We zijn er echt als partners ingegaan. Het was een bijzondere tijd waarin we vanwege corona vaker digitaal dan fysiek overleg met elkaar gehad hebben. Ik ben trots op hoe we samen tot deze mooie ontwikkeling zijn gekomen en ik kijk uit naar het eindresultaat!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven