Ga naar hoofdinhoud

Coolblue groeit naar omzet van 1,5 miljard

Magazijn Coolblue Tilburg

Tijdens een persconferentie en de ingebruikname gisteren van het nieuwe distributiecentrum van Coolblue in Tilburg werden ook de bedrijfsresultaten kenbaar gemaakt. Samengevat: ‘Booming e-commerce in het kwadraat’.

In de afgelopen jaren heeft Coolblue de prognose gecommuniceerd dat een omzetniveau van 1 miljard euro in 2018 haalbaar zou moeten zijn. Coolblue-directeur en CEO Pieter Zwart noemt dat nu echter een ‘worst case scenario’. Van 2016 t/m 2018 zou de jaarlijkse groei volgens hem ‘dan maar’ circa 26 procent hoeven te zijn. Die ligt echter nu al met een jaarlijks gemiddelde van 45 procent aanzienlijk hoger. Zou ook in de jaren 2016-2018 de jaarlijkse groei opnieuw ruim 40% bedragen, dan komt de omzet van Coolblue in 2018 daarmee uit op circa 1,5 miljard euro.

Nieuw distributiecentrum
Coolblue realiseert deze groei met 1.250 medewerkers en een jaarlijkse aanname van 500 personeelsleden. Het nieuwe distributiecentrum van Coolblue in Tilburg omvat 25.000 m2 voor de opslag en uitlevering van de grotere producten uit hun assortiment. Op dit moment is de omzetgroei nog zodanig, dat uitbreiding buiten het Nederlandstalige gebied nog niet aan de orde is. Ook het starten met een Coolblue-plaza, om snel het assortiment uit te kunnen breiden, is nu nog niet aan de orde. Maar met de zeer hoge groei-ambities zou verbreding (assortiment en marktgebied) op termijn zeker aan de orde kunnen zijn.

Knetterkerst
Voor Coolblue draait alles om obsessieve klantgerichtheid. Daarom is er in Tilburg intensief getraind en getest op maximale verwerkingscapaciteit om ook in de kerstperiode – Coolblue noemt dat de ‘knetterkerst’, alle orders tijdig te kunnen verwerken. Met alle last-mile-partners is de komende piekperiode al indringend doorgenomen.

Coolcademy
Gebrek aan kennis, aan vakmanschap, aan gekwalificeerd personeel kan een ernstige bedreiging zijn voor de sterk stijgende e-commerce groei. Coolblue ondersteunt de diverse opleidingsinitiatieven die op dit moment in Nederland worden ontwikkeld, maar zet daarnaast zelf ook in op het vergroten van kennis bij de medewerkers. Binnen de Coolblue-organisatie hebben ze die in-huis-opleiding ‘Coolcademy’ genoemd.

Bron: Nando van Essen UC Logistics & fulfilment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven