Containerreus Maersk koopt warehouse gigant via miljardendeal • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Containerreus Maersk koopt warehouse gigant via miljardendeal


A.P.-Moller Maersk heeft in de laatste week een miljarden overname gedaan. De containerreus koopt een Aziatische warehouse gigant.

Maersk doet een paar maanden nadat het twee e-fulfilment partijen overnam weer een miljardenovername.

Maersk neemt LF Logistics over voor ongeveer $ 3,6 miljard. De deal levert Maersk een netwerk van magazijnen in Azië op én moet zijn positie in de logistieke keten vergroten. In november namen de Denen nog een luchtvrachtvervoerder over.

Logistieke speler van formaat

Maersk wordt met de deal een serieuze logistieke speler van begin tot eind in de logistieke keten. Door de overeenkomst wil Maersk een groter deel van de markt veroveren die goederen tussen Azië en de VS vervoert. Van havens naar haven en van havens naar magazijnen of bedrijven en zelfs de last mile.

Met deze stap zullen we ons warehousing- en distributieaanbod een boost geven en inspelen op de snelgroeiende behoeften van onze klanten aan contractlogistiek, aldus Vincent Clerc, CEO van Ocean & Logistics bij Maersk

De miljardendeal volgt twee weken nadat bekend werd dat CMA CGM Ingram Micro inlijft, om zijn positie te versterken.

We willen veranderen van een bedrijf dat dozen verzendt van Hong Kong naar Rotterdam naar een bedrijf dat onze klanten in de hele toeleveringsketen bedient

“We kopen een bedrijf dat onze klanten kan bedienen door goederen te leveren aan fysieke winkels en ook goederen aan de deur van de consument te bezorgen die online worden gekocht”, zei Maersk-topman Soren Skou in een interview. “LF Logistics kan beiden en kan het in Azië op een grote manier.”

Dure containers

Maersk, die ongeveer een vijfde van ’s werelds containers op zijn schepen vervoert, plukt de vruchten van de rammelende wereldwijde supply chain die de zeevrachttarieven dit jaar naar recordniveaus hebben opgedreven.

Logistieke omzet moet groeien bij Maersk

Maersk is een bedrijf van $ 60 miljard in termen van jaarlijkse inkomsten, aldus de WSJ. 10 miljard dollar komt uit logistiek. Skou zei dat het logistieke deel de komende vijf jaar een veel groter aandeel zal hebben dan het nu heeft, met een verwachte jaarlijkse groei van meer dan 10%.

“Ik weet niet welk deel groter zal zijn, maar wat ik wel weet, is dat we willen veranderen van een bedrijf dat dozen verzendt van Hong Kong naar Rotterdam naar een bedrijf dat onze klanten in de hele toeleveringsketen bedient.”

LF Logistics, actief in Azië en de Pacific, noteerde in 201 een omzet van 1,3 miljard dollar. Bij het bedrijf werken 10.000 mensen, het heeft 223 magazijnen en fulfilmentcentra in 14 landen met een totale oppervlakte van 2,7 miljoen vierkante meter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven