Maersk verwacht dat containermarkt nog maanden verstoord blijft en koopt luchtvrachtvervoerder • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Maersk verwacht dat containermarkt nog maanden verstoord blijft en koopt luchtvrachtvervoerder

foto: Joachim Druwe via Pixabay

Rederij A.P. Møller – Mærsk denkt dat de huidige situatie op de containermarkt met tekorten aan containers en hoge prijzen nog maanden aanhoudt. Maersk zit niet stil en lijft een luchtvrachtvervoerder in.

Volgens het Deense bedrijf, dat eerder dit jaar Visible SCM overnam, blijft de markt tot in het eerste kwartaal van volgend jaar krap. Om minder afhankelijk te zijn van alleen zeevracht koopt Maersk de Duitse luchtvrachtvervoerder Senator International.

Oorzaak containercrisis

Maersk is een van de grootste containerbedrijven ter wereld. De Denen vervoeren één op de vijf containers wereldwijd. Tijdens het herstel van de coronacrisis profiteerde het bedrijf van het feit dat China snel herstelde en veel produceerde en in de Verenigde Staten en Europa veel vraag was naar producten. Daardoor ontstonden er tekorten aan containers in China en aan ruimte op containerschepen waardoor de prijzen voor vrachtvervoer omhoog schoten.

Koop luchtvrachtvervoerder

Het concern ziet nu mogelijkheden in de luchtvrachtsector. Ook daar gingen de prijzen omhoog omdat er veel minder passagiersvluchten werden uitgevoerd. Veel luchtvracht gaat namelijk in het bagageruim van lijnvluchten mee. Voor Senator International tellen de Denen naar verluidt zo’n 550 miljoen euro neer.
Maersk behaalde een omzet van 16,6 miljard dollar in het derde kwartaal, omgerekend zo’n 14,3 miljard euro. De brutowinst kwam uit op 5,9 miljard dollar ofwel 5 miljard euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven