Grote overnamehonger bij Maersk: bedrijf uit Almere gekocht • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Grote overnamehonger bij Maersk: bedrijf uit Almere gekocht


Maersk heeft het Amerikaanse Visible Supply Chain Management overgenomen. Daarmee breidt de containergigant zijn expertise op het gebied van B2X-e-commerce verder uit. 

Dankzij de overname kunnen klanten van Maersk binnen 24 uur 75 procent van de Amerikaanse consumenten direct bereiken en binnen 48 uur 95 procent van de gehele Verenigde Staten. 

Visible SCM presenteert zichzelf als marktleider op het gebied van pakketverzending en helpt partijen onder meer bij fulfilment, packaging en overige logistieke diensten. Het bedrijf, gevestigd in Salt Lake City, exploiteert 9 distributiecentra in de Verenigde Staten. Visible SCM verwerkt 200.000 bestellingen per dag en 200 miljoen pakketten per jaar met een ordernauwkeurigheid van 99,8 procent. 

“We zijn toegewijd aan het bouwen van sterke logistieke capaciteiten die een toevoeging zijn op ons bestaande end-to-end supply chain-aanbod. Visible SCM zal de e-commerce-logistiek van onze klanten versterken”, aldus Vincent Clerc van Maersk.

Clerc: “Deze overname zal bijdragen aan een nog betere end-to-end-ervaring door andere essentiële e-commerce-mogelijkheden te bieden. De nieuwe supply chain-architectuur stelt meer van onze kleine en middelgrote klanten in staat om deel te nemen aan de groei die wordt aangedreven door het toenemende online winkelen van consumenten.”

Champagne kan bijna ontkurkt in Almere

Met de koop van Visible SCM is de overnamehonger van Maersk niet gestild. De Deense multinational kondigt ook aan het Nederlandse B2C Europe te willen overnemen. Het kernaanbod van het in 2000 opgerichte bedrijf uit Almere bestaat uit bezorgdiensten voor zowel retailers en andere logistieke spelers, ook over de grens. B2C Europe verzendt jaarlijks meer dan 35 miljoen pakketten via een netwerk van meer dan 120 last-mile carriers. Er zijn circa 180 fulltime medewerkers in dienst. Met de overname wil Maersk zijn klanten in de toekomst Europese tarieven voor de last-mile kunnen aanbieden. De overname moet eind 2021 worden afgerond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven