Ga naar hoofdinhoud

City Hub kiest bij nieuwe vestiging bewust voor publieke crowdfunding

City Hub bezorgt goederen tot in de binnenstad met elektrische voertuigen.

Het concept van het Nederlandse City Hub is inmiddels zo succesvol dat de keten nu in hoog tempo zijn activiteiten uitbreidt. De nieuwste vestiging in Utrecht wordt met crowdfunding via Oneplanetcrowd gefinancierd. Zo kunnen ondernemingen en burgers zelf direct investeren in een duurzamere en soepelere stadslogistiek.

City Hub is een slim stadsmagazijn waar logistieke dienstverleners hun goederen afleveren, waarna elektrische voertuigen voor het gecombineerd transport richting binnenstad zorgen. Het stadsmagazijn fungeert als schakel tussen groot transport en duurzame stadsdistributie.

Het is voor logistieke dienstverleners bijna niet meer te doen. Met nauwe straten en veel stilstaand verkeer is het afleveren van goederen in de Nederlandse binnenstad een crime. Afgezien van de irritatie die het bij de lokale bewoners oplevert, zorgt de verkeerscongestie ook voor een aanzienlijke milieubelasting. Als het aan City Hub ligt, behoort deze situatie in Utrecht vanaf dit najaar tot de verleden tijd. De bedenkers van de duurzame stadslogistiek openen dan hun derde vestiging op de Lage Weide.

Dichtslibbende binnenstad

City Hub startte in 2016 vanuit de ambitie om de Nederlandse binnensteden leefbaarder en beter bereikbaar te maken. “Door de groeiende stroom van halflege bestelbusjes en vrachtwagens zie je dat er steeds meer verkeer door de nauwe straten moet”, zegt CEO Gerard Gerritsen. “We vangen al dat transport nu op in een hub aan de stadsrand. We bundelen daar alle goederen en brengen die met onze elektrische voertuigen naar het stadscentrum. Zo voorkomen we dat de binnenstad dichtslibt.”

Efficiency en duurzaamheid

Twee jaar terug startte City Hub met de eerste vestiging in Roermond. Vorig jaar kwam daar een franchisevestiging in Amsterdam bij. “Onze eerste hub in Roermond was na negentien maanden al winstgevend”, laat Gerritsen weten. “Ook bijzonder is dat we inmiddels grote klanten als Nike, Blycolin en Centraal Boekhuis aan ons hebben weten te binden. Dankzij onze slimme magazijnen en just-in-time-bevoorrading is hun winstgevendheid per vierkante meter toegenomen. Het aantal transportkilometers is tegelijkertijd enorm gedaald. Daarmee hebben we aangetoond dat een hogere efficiency en een hogere duurzaamheid heel goed hand in hand gaan.”

Groei

De derde vestiging is bijna een feit. “We zijn bijzonder tevreden met onze locatie op industrieterrein Lage Weide”, geeft Gerritsen aan. “Voor de jongens van het grote transport zitten we op slechts vijf minuten rijden van de A2. Het elektrisch vervoer richting binnenstad neemt ook niet meer dan vijf minuten in beslag. Een groot voordeel is we hier kunnen aanleggen met schepen. Zo kunnen we Utrecht ook vanaf het water bevoorraden, uiteraard geheel emissievrij.”

Groene crowdfunding

Voor de financiering van de Utrechtse vestiging kiest City Hub bewust voor publieke crowdfunding: “We merken dat burgers graag willen bijdragen aan een verduurzaming van hun leefomgeving. Tegelijkertijd nemen bedrijven graag hun verantwoordelijkheid in het kader van het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom kan de ‘crowd’ nu direct participeren via Oneplanetcrowd, een platform met enkel en alleen groene fundingsinitiatieven.” De investmentsheet is te vinden op www.oneplanetcrowd.nl. De inschrijving sluit op 4 oktober 2018 of eerder, wanneer het maximale bedrag is opgehaald.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=q_WvFzF_il8&w=806&h=453]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven