Ga naar hoofdinhoud

Ceva Logistics maakt ‘low carbon’ de norm voor alle warehouses


Ceva Logistics stapt tegen 2025 over op koolstofarme elektriciteit voor al zijn contractlogistiek en vrachtmagazijnen. Hernieuwbare energie, nucleair en zonnepanelen moeten die gestelde doelstelling in 2025 realiseren.

Duurzaamheid is al jaren een hot item in de logistiek. Energie is een groot punt van zorg in de logistiek. Zeker nu de energieprijzen fors zijn toegenomen. Ceva Logistics wil zijn uitstoot en afhankelijkheid reduceren en kondigt een ambitieus plan aan.

Low carbon

De logistieke dienstverlener wil per 2025 zijn warehouses enkel voorzien van ‘low’carbon’ elektriciteit. Het bedrijf wil dit realiseren door meer gebruik te maken van hernieuwbare energie, nucleaire energie en zonnepanelen op het dak van de warehouses.

Led

Daarnaast verwacht Ceva tegen het einde van 2023 100 procent LED-verlichting in zijn opslagfaciliteiten te bereiken. Nu staat de teller op 80 procent.

Lees ook
Energie besparen in je warehouse: dit zijn de quick wins

Lithium-ion

Ceva vergroot ook de omvang van zijn lithium-ion material handling equipment vloot. De wereldwijde logistieke dienstverlener verwacht dat zijn wereldwijde vloot in 2023 voor 40 procent uit eco-MHE (lithium-ion en gelbatterijen) zal bestaan. Naast de voor de hand liggende emissiebesparingen bij de overstap van MHE’s met diesel- of LPG-aandrijving, ziet het bedrijf ook een gemiddelde emissiereductie van 16 procent tijdens het laadproces bij de overstap van MHE’s met loodzuurbatterijen naar lithium-ionbatterijen.

Zonnepanelen op warehouses verdrievoudigt

Door een gezamenlijke investering met vastgoedpartners van ongeveer 180 miljoen dollar is Ceva van plan om het oppervlak van zonnepanelen op de daken van zijn logistieke magazijnen over de hele wereld te verdrievoudigen. Tegen het einde van 2025 verwacht het bedrijf ongeveer 1,8 miljoen vierkante meter zonnepanelen geïnstalleerd te hebben op zijn faciliteiten – een oppervlakte die 2,25 keer zo groot is als het beroemde paleis van Versailles in Frankrijk. Met dit dekkingsgebied schat het bedrijf dat het ongeveer 135.000 MWH per jaar zal genereren.

Mathieu Friedberg, CEO van Ceva Logisticss: “De wereldwijde logistieke sector moet betere manieren vinden om te opereren en uiteindelijk de impact op de planeet door koolstofuitstoot en energieverbruik te verminderen. Deze investeringen zijn een goede zaak en ook zakelijk gezien verstandig. Wij zullen blijven werken aan een duurzamer model door middel van initiatieven zoals deze in onze contractlogistieke activiteiten en in onze productlijnen in de lucht, op zee, op de grond en in afgewerkte voertuigen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven